Analiza: Zvezdino rano ljeto...!

Odmor deset dana, pripreme tri sedmice i evropski start već 29. juna! Crvena zvezda će zbog gubitka titule biti u velikim organizacionim problemima!

Fudbal 22.05.2017 | 23:30
Analiza: Zvezdino rano ljeto...!
Nisu samo izgubili titulu. Porazom od Voždovca, kojim su lidersku poziciju, a potom i šampionski pehar prepustili večitom rivalu, fudbaleri Crvene zvezde su sebe uskratili za duži odmor i mnogo mirnije leto.

Klub sa Marakane biće u velikom vremenskom tesnacu i još većim organizacionim problemima kako bi donekle spreman dočekao start kvalifikacija za Ligu Evrope koje startuju nikad ranije - 29.juna.

Tokom ranog sportskog leta rukovodstvo Crvene zvezde imaće delikatan zadatak da skocka pristojan tim za manje od mesec dana, a u još većem problemu biće fudbaleri koji će se početkom juna pojaviti na prozivci. Crveno-bele čeka finale kupa 27.maja, što znači da će imati nikad kraći odmor. Realno  je da Crvena zvezda počne pripreme između sedmog i desetog juna...

Problem dobija na težini ako se u priču ubaci činjenica da u ovom trenutku nije poznato ko će biti trener crveno-belih u novoj sezoni. Legenda kluba Boško Đurovski je oročen do kraja sezone (postoji mogućnost da ostane), ali ko god da dobije poverenje rukovodstva (i njihov status je pod znakom pitanja) imaće krajnje nezahalan zadatak - da spremi tim za tri sedmice.

Crvena zvezda je prethodnih godina imala krajnje traumatična evropska iskustva. Ispadala je u julu, mučila se sa beloruskim i islandskim predstavnicima, tako da floskula o tome da se niko ne sme potceniti definitivno važi za crveno-bele. Ipak, i pored očajnih rezultata na međunarodnoj sceni crveno-beli bi morali bez većih problema da savladaju rivala koga im žreb u Nionu dodeli 14.juna u Nionu. Biće to pravih liliputanaca, ekipa koje su bile druge ili treće u San Marinu ili Luksemburgu.

Činjenica je,ipak, da će Crvena zvezda morati da se prestrojava i lagano menja tim tokom evropskih kvalifikacija. Od prolećnih startera očekuje se da sigurno ostano samoFrimpong i Boaći. Mnogima ističu ogvori, dok Le Talek, Donald i Kanga ulaze u poslednju godinu saradnje. Vrlo je verovatno da će oni do kraja prelaznog roka napustiti Ljutice Bogdana...

Mnogo nepoznanica, a vremena je malo. Pred rukovodstvom i stručnim štabom crveno-belih je gotovo nemoguća misija. A cilj je krajnje jednostavno - ne obrukati se na međunarodnoj sceni i skockati tim koji če biti konkurentan u narednom prvenstvu.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar