Partizan šampion: Nepobjedivi - verzija 2017!

Crno-beli stigli do 27. šampionske titule u svojoj istoriji.  Zlatna kopačka – Uroš Đurđević! Mladi napadač postigao 24 gola, koliko i Leonardo, ali je odigrao manje mečeva u Superligi.

Fudbal 22.05.2017 | 23:15
Partizan šampion: Nepobjedivi - verzija 2017!
Humska cela crno-bela. Ukrašena peharom prvaka. Da se pamti i prepričava, kako je proleća 2017. jedan tim bio i ostao nepobediv. U seriji započetoj na Banjici, kad se više pričalo o incidentima, padali su ove godine svi redom, niko mu osim Crvene zvezde ni bod nije uzeo, nije bilo tima koji je mogao da se rve s Partizanom, toliko dominantnim za našu ligu da ju je zasluženo pokorio.

U završnoj utakmici prvenstva, Parni valjak je tukao Mladost iz Lučana i u stvarnost pretvorio san armije navijača. Isti onaj san koji je prošlog avgusta ličio na košmar, ali ko sad pamti Zaglebje, smenu trenera, ko se seća desetomesečnog boravka na drugom mestu, praznih tribina, blamaže na skupštinama… Nikome od bezmalo 27.000 Grobara ove nedeljne večeri to nije važno, jer će imati čega da se sećaju kad budu listali almanah uspomena. U njemu će pisati:

“Tog 21. maja 2017. Partizan je postao šampion!”.

Naslov prvaka, 27. od postanka kluba, znači da se Partizan po broju titula izjednačio sa Crvenom zvezdom i da će sredinom jula pokušati da napadne Ligu šampiona. Sa kakvim timom – teško je oceniti u ovom trenutku, ali da je ovaj koji je savladao Mladost “tata” u Superligi jasno je svima. Poslednji su se u to uverili fudbaleri iz Lučana, koji na Topčidersko brdo došli rasterećeni, jer će u Evropu, a večeras su postali kolateralna šteta. Uvučeni u vulkan Grobara i u ambijentu spremljenom za proslavu titule nisu imali šanse. Osim one da prvi čestitaju novom šampionu.

Treći put ove sezone presudio im je Leonardo. Dao je gol jesenas na istom mestu, iz slobodnog udarca, pa onda otvorio “tvrd” meč u Lučanima, da bi danas na fenomenalan pas Marka Jankovića otključao bravu gostiju u 18. minutu. Već tad je postalo jasno da ambijent stvoren za slavlje ima i rezultatsku potporu, iako je domaćinu i remi bio dovoljan. A akcija Jankovića, to njegovo odigravanje petom i potonja egzekucija Brazilca, model su kako Partizan može da igra. U budućnosti.

U većem delu ove sezone pobeđivao je “ružno”. Sad je spojio lepo i korisno, pa je Jankovićev šmekerski pas ilustrovao da Marko NIkolić zna ne samo da postavi taktiku, već da mu ekipa igra atraktivno i svaki čas mami aplauze sa ove sezone nikad punijih tribina. Ne računajući večiti derbi. Ta fudbalska estetika oličena je i u pogotku još jednog Marka. Jevtovića. Njegova strela sa 20 metara digla je publiku na noge podjednako kao i slična majstorija Nebojše Kosovića, driblinzi Leonarda u mestu, ili asistencija – a zar to nije Partizan u svojoj biti? – Uroša Đurđevića za 3:0.

Da, baš to dodavanje Đurđevića pokazuje šta je Partizan i(li) kakav bi trebalo da bude. Nesebičluk i poštovanje kolege, koji ga je tako stigao na vrhu liste strelaca (po 24 gola) pokazatelj je da je, što treneri vole da kažu, ekipa funkcioniše.

Kao podmazana!

Zlatna kopačka – Uroš Đurđević! Mladi napadač postigao 24 gola, koliko i Leonardo, ali je odigrao manje mečeva u Superligi.

Više nema dileme, prelomni trenutak sezone za Partizan bio je dolazak Uroša Đurđevića. Nekadašnji izdanak fudbalske škole Crvene zvezde odigrao je najbolju sezonu u karijeri i postao miljenik Grobara.

Kapiten mlade reprezentacije Srbije večeras je dobio Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Superlige, koju mu je predao Ivan Ćurković po završetku utakmice protiv Mladosti iz Lučana.

Đurđević je postigao 24 gola, koliko i Brazilac Leonardo, ali je odigrao manje utakmica u ovoj sezoni, pa je apsolutno zasluženo poneo ovaj laskavi trofej.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

23.05.2017 05:54

Ponosan sam,danas,jer je moj i Vas Partizan-na terenu pokazao igru ,fudbal i fer play.Partizan se voli,za partizan se zivi...navija i umire.Sampioni 2017... i jos dugi niz godina... O najboljem sve najbolje.Banja Luka i Republika Srpska je uz Sampione...Gledao sam zadnji derbi,lekcija iz fudbala,a ovih dana i iz morala,ljudskosti...Jos KUP i ...mozda shvate.SAÀMPIIIÒONNN PARTIZAAAN.

ODGOVORITE