Zvezdin šou za kraj - het-trik Boaćija!

Zvezda se oprostila pobedom: Šou Boaćija za kraj! Crveno-beli ovog igrača ne smeju da izgube ako imaju ozbiljne planove.

Fudbal 22.05.2017 | 12:30
Zvezdin šou za kraj - het-trik Boaćija!
Konačno dobro, ali kasno. Od dolaska Boška Đurovskog na klupu Crvene zvezde, umesto Miodraga Božovića, fudbaleri Crvene zvezde zaigrali su mnogo bolje nego što je to bilo u većem delu sezone, međutim, anemična igra pre toga koštala ih je gubitka titule.

Partizan je u plej-ofu uspeo da pretekne "večitog rivala", a u poslednjem kolu nije dozvolio senzaciju, već je pobedom protiv Mladosti iz Lučana prigrabio trofej namenjen prvaku Srbije.

Istovremeno, Zvezda je u poslednjem kolu na svom stadionu savladala Radnički iz Niša - 4:0 (1:0).

Tri gola postigao je Ričmond Boaći, koji je potvrdio klasu, nagoveštenu još tokom zimskih pripremnih utakmica. U 16 superligaških nastupa postigao je čak 12 golova, plus još četiri u tri utakmice Kupa.

Napadač iz Gane stavio je na znanje rukovodstvu crveno-belih da ima kvalitet koji pravi razliku u odnosu na druge napadače i da ne bi smeo da bude prodat već ovog leta, kao što se već može čuti. Navodno, Lokomotiva iz Moskve i Votford ozbiljno su zagrizli za fudbalera italijanske Latine, koji je u Zvezdi na jednoipogodišnjoj pozajmici.

Tačku na utakmicu stavio je Marko Petković posle sjajne akcije u 90. minutu, koju je započeo Nenad Milijaš, a nastavio Dušan Anđelković.

Pored četiri pogotka, Zvezdini igrači su u u oproštajnoj utakmici od stadiona Rajko Mitić za ovu sezonu tri puta pogodili prečku. Prvo Boaći, pa Ristić, a onda i Plavšić. Bili su to sjajni udarci, ali je golman Radničkog, Vladimir Bajić, imao sreće.

Gosti iz Niša su dobro počeli utakmicu, međutim, brzo su morali svu pažnju da posvete defanzivi, tako da nisu zadavali previše problema Damiru Kahrimanu i odbrani crveno-belih.

Dobra partija može da raduje Zvezdine navijače uoči preostalog finala Kupa, 27. maja protiv Partizana u gostima, ali ukupan učinak ove sezone teško da zadovoljava ikoga kome su pri srcu crveno-bele boje, tako da čelnicima kluba predstoji mnogo posla tokom leta...

U postavi Crvene zvezde i ovaj put bilo je nekoliko promena.  Abraham Frimpong nije igrao jer zbog žutih kartona nema pravo nastupa u finalu Kupa Srbije, 27. maja protiv Partizana, pa je na poziciji štopera ponovo bio Le Talek. Umesto njega kao zadnji vezni, uz Donalda, igrao je Mihailo Ristić, dok su u startnoj postavi bili i dvojica omladinaca - Luka Adžić i Vanja Vučićević, koji su, ipak, zamenjeni početkom drugog poluvremena.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Le Talek, Al. Luković, Anđelković – Donald, Ristić – Plavšić, Adžić (58. Srnić), Vučićević (46. Milić) – Boaći (66. Milijaš).

RADNIČKI NIŠ: Bajić – Petrović, M. Živković, Ljubisavljević, Stanković – Arsić, D. Živković (62. Tomić) – Noma, Mrkić, Stanojević (62. Popara) – Kojić (33. Apostolović).

Utakmicu je sudio Ilija Brdar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar