Rim: Novak doživeo PRVI poraz od mlađeg!

Đoković nije uspeo da ponovi furioznu igru i u borbi za titulu Rima. Nemački "mladi lav" Aleksandar Zverev postao je prvi teniser mlađi od njega koji mu je naneo poraz u finalu.

Tenis 22.05.2017 | 11:00
Rim: Novak doživeo PRVI poraz od mlađeg!
Posle oluje u polufinalu, ostala je nervoza.

Novak Đoković mučio se od početka do kraja borbe za titulu Mastersa u Rimu, pa je u sat i 23 minuta meča bolji ipak bio Aleksandar Zverev.

Nemački tinejdžer, rođen 1997. godine, pobedio je u svom prvom duelu protiv srpskog asa i ujedno osvojio svoju prvu masters titulu, nagovestivši još jednom ogromne mogućnosti.

ĐOKOVIĆ - ZVEREV 4:6, 3:6

Visoki teniser iz Hamburga, sa prebivalištem u Monte Karlu, kontrolisao je ritam meča, čuvao svoj snažni servis i tri puta oduzeo "brejk" favoritu. Prvi put je to uradio već u početnom gemu, uoči kojeg je smišljeno odabrao da Đoković prvi servira.

Poslednji i treći put, "Saša" je brejknuo Đokovića upravo u poslednjem gemu, prejakim udarcem tada već očigledno nervoznog Novaka.
Koliko je Zverev sigurno čuvao svoje servise govori i podatak da je ovo tek treće Đokovićevo masters finale u kojem nijednom nije oduzeo servis gem rivalu.

A, osvojio je 30 turnira te kategorije!

Svoj prvi poraz u finalima od mlađeg od sebe, Srbin je doživeo na kraju još jedne sedmice u kojoj je napravio očigledan korak unapred, uprkos lošem nastupu u borbi za titulu. U ponedeljak će biti udaljen 2.800 poena od Endija Mareja, a već tokom sedmice mogao bi i da ozvaniči ime svog novog trenera, što će biti izuzetno značajna vest uoči početka Rolan Garosa.

Sa druge strane, Zverev će ponedeljak dočekati kao deseti teniser sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar