Svježije vrijeme sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti malo svježije i oblačno sa kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu do 24 stepena Celzijusova.

Bosna i Hercegovina 21.05.2017 | 10:17
Svježije vrijeme sa kišom
Prijepodne biće oblačno sa jačom kišom dok će popodne kiša biti slabija i povremena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će biti jača na istoku i sjeveru, a slabija i povremena u ostalim predjelima. Na jugu Hercegovine biće pretežno suvo uz slabu kišu samo ponegdje.

Od sredine dana na sjeveru i zapadu razvedravanje uz povremene sunčane periode, a kratkotrajna kiša i pljuskovi će se javljati samo ponegdje.

Na istoku ostaje oblačno sa povremenom kišom i pljuskovima do kraja dana.

Dnevna temperatura vazduha biće od 17 do 24 na jugu i krajnjem sjeveru, a u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na planinama povremeno jak, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Čajniče, Han Pijesak i Čemerno osam stepeni Celzijusovih, Kneževo i Kalinovik devet, Manjača i Sokolac 10, Nevesinje, Šipovo i Mrkonjić Grad 11, Krupa na Vrbasu, Kotor Varoš, Istočno Sarajevo, Gacko, Krupa na Uni, Ribnik, Tuzla, Rudo, Livno, Sarajevo i Bugojno 12, Novi Grad, Bileća, Foča, Višegrad, Banjaluka, Srebrenica, Bijeljina i Doboj 13, Prijedor, Zvornik i Zenica 14, Brod i Srbac 15, a Trebinje i Neum 16 stepeni celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: u Banjaluci je palo 30 litara kiše po metru kvadratnom, u Krupi na Uni i Zvorniku 21, Srpcu 20, Novom Gradu 18, Srebrenici 17, Višegradu 16, Bileći 15, Ribniku i Prijedoru 13, Doboju i Mrkonjić Gradu 11 litara, a u Bijeljini i Han Pijesku devet litara kiše po metru kvadratnom.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar