Lakazet se otvorio: Ljudi, dosta je bilo - odlazim!

Na pomolu najskuplji transfer u istoriji Atletika! Napadač Liona potvrdio da ide, govorio i Antoanu Grizmanu, ali i odnosu sa dosadašnjim predsednikom.

Fudbal 23.05.2017 | 08:30
Lakazet se otvorio: Ljudi, dosta je bilo - odlazim!
Svaki bi ga klub u napadu poželeo. A dobiće ga - Atletko Madrid!

Aleksandar Lakazet, udarna igla Liona, preseliće se u Primeru i od leta ćemo ga po svoj prilici gledati u ekipi Dijega Simeonea. To je dogovor dva kluba, nagovešten, između ostalog u izjavama sjajnog centarfora. Čak i predsednika Lavova Žana Mišela Ole.

Sam Lakazet je, prvi put bez ustručavanja, otkrio da napušta klub u kome se afirmisao.

„Mislim da je ovo pravo vreme da odem. Želim da istražim nešto novo, da podignem igru na viši nivo, da stavim sebe pod veći pritisak. Znam vrlo dobro kako se kotiram u evropskim okvirima, a tu - realno - nisam još priznat u golgeterskom smislu. Želim da vidim mogli li ljudima da ponudim odgovor na pitanje koje ih muči, da li sam sposoban da napredujem“, precizno će Lakazet u intervjuu za Lekip.

Novinari najpoznatijeg francuskog dnevnog sportskog lista tačno sat vremena „cedili“ su Aleksandra pitanjima, između ostalog izvukli od njega odgovor da je pred potpisom za Atletiko Madrid. Što i nije neka novost, jer su Jorgandžije bile odavno zainteresovane, ali su izgleda pobedile Arsenal, Liverpul, Vest Hem i Borusiju Dortmund, najozbiljnije kandidate za njegov potpis.

„Dobar je tim Atletiko (smeh). Klub je godinama u završnicama Lige šampiona. To je istovremeno klub koji omogućava igračima da napreduju. Gradi se novi stadion. Ja sam taj koji sam sebi određuje sudbinu. Izbor novog kluba zasnovan je na pažljivom odabiru prostudiranom minulih meseci.  Uostalom, tamo je i moj kolega iz reprezentacije, Antoan Grizman“.

A njihovo poznanstvo traje dugo. I moglo bi da se produbi, jer su najave da će upravo Grizman ostati Atletikov baš ako dođe Lakazet, kako bi igrali u tandemu.

„Bilo bi prelepo da od leta zaigramo u istoj ekipi. Počeli smo kao saigrači u reprezentaciji Francuske do 18 godina. Antoan je u početku bio stidljiv. Baš kao i ja. Na takvim okupljanjima uvek se izdvoje grupice, a on je jedni bio sam. Onda smo se zbližili, jer smo zajedno igrali u špicu, a onda smo počeli da se slažemo i u životu. Posle toga, Grizman se popeo za nekoliko stepenika na lestvici vrednosti“.

Lakazet će napustiti Lion, ali još nije precizirano pod kojim uslovima. Navodno, predsednik Žan Mišel Ola traži 70.000.000 evra. Atletiko je spreman za najskuplji transfer u istoriji kluba. Iako je, sam Ola, pre dva prelazna roka odbio sve napade evropskih giganata i ušao u rat sa svojim napadačem. Sad mora da ga pusti, jer je posle 35 golova na 44 ovosezonske utakmice na vrhuncu karijere.

„Moj odnos sa predsednikom pre 18 meseci nije bio kao sad. Prava je retkost da se fudbaler, ma kako se zvao, slaže sa svima tokom cele karijere. To što se desilo među nama je prošlost, sad su stvari izglađene. Niko ne želi da naudi ovom drugom. Zajednički cilj je da se rastanemo u dobrim odnosima. Važno je da klub koji je verovao u mene, izabrao me kad sam imao samo deset godina, zaradi dovoljno novca na transferu, posle svega što smo proživeli zajedno“, dodao je Aleksandar Lakazet, koji će se večeras, protiv Nice, oprostiti od kluba u kome je odigrao 274 takmičarske utakmice.

Sam Žan Mišel Ola nije toliko otvoren kao prva zvezda tima, ali je i on nagovestio realizaciju velikog posla.

„Pregovaramo sa Atletikom, ali još ništa nije potpisano. Sačekaćemo još nekoliko dana“, dodao je predsednik Liona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar