Kiša zaustavila Novaka, nastavak s Delpom u subotu!

Meč četvrtine finala Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Huan Martin del Potro prekinut je zbog kiše pri vođstvu našeg tenisera – 6:1, 1:2.

Tenis 19.05.2017 | 23:40
Kiša zaustavila Novaka, nastavak s Delpom u subotu!
Organizatori su najpre sačekali kako bi videli da li će se padavine smiriti, ali, kako je kiša padala sve jače, onda su odlučili da okršaj Srbina i Argentinca bude nastavljen u subotu.

Još uvek nije poznato kada će to tačno biti, ali je sva prilika da će Nole i Delpo na teren posle okončanja prvog ženskog polufinala između Simone Halep i Kiki Bertens, koji je na programu u podne.

Dodatni problem je što će pobednik onda morati u večernjem terminu da igra protiv Dominika Tima za finale, koji je nešto ranije sjajnom partijom eliminisao Rafaela Nadala.

Novak je loše počeo, pošto je još jednom izgubio servis u uvodnom gemu, ali je od tog momenta zaigrao maestralno, napravio tri brejka u nizu i posle 45 minuta igre stigao do prednosti u setovima.

Ono što je posebno moglo da raduje, osim šest osvojenih gemova u nizu, jeste jako dobra Đokovićeva igra – posebno se istakao prilikom riterna, udarca koji ga je i načinio jednim od najdominantnijih tenisera u istoriji, a veoma dobar je bio i u biranju rešenja u prelomnim situacijama.

Početak drugog seta, dok se kiša nije značajno pojačala i primorala igrače da se povuku, obeležila je nešto sigurnija igra 'Diva iz Tandila', koji je tek tada stigao do prvog gema kada servira. Poveo je bez izgubljenog poena, ali mu je rival odgovorio istom merom.

Dvojica prijatelja uspela su da odigraju još jedan meč, pa će Novak biti taj koji će prvi servirati kada se duel bude nastavio.

Ovo 18. međusobni okršaj dvojice prijatelja, a Srbin vodi protiv Argentinca sa 13-4 u trijumfima.

Poslednji put su se sastali na Mastersu u Indijan Velsu u martu, kada je Đoković slavio u tri seta (7:5, 4:6, 6:1), a isti ishod bio je i nešto ranije u Akapulku (4:6, 6:4, 6:4).

S druge strane, Delpo se poslednji put protiv Novaka radovao u prvoj rundi Olimpijskih igara u Brazilu prošlog leta (7:6(4), 7:6(2). Drugo polufinale igra se u subotu od 16 časova, a sastaće se Džon izner i Aleksander Zverev.

Đoković je Rim osvajao 2008, 2011, 2014. i 2015. godine, a prošle sezone igrao je finale i izgubio od Endija Mareja 3:6, 3:6.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar