Obradović, Bogdanović i Kalinić u finalu Evrolige!

Ekipe Fenerbahčea pobedila je Real Madrida u drugom polufinalu Fajnal-fora Evrolige sa 84:75.  Željkova odbrana progutala Kralja: Fener ponovo napada trofej Evrolige! Gigant iz Istanbula slavio u drugom polufinalu Fajnal for a u Istanbulu.

Košarka 19.05.2017 | 22:44
Obradović, Bogdanović i Kalinić u finalu Evrolige!
Izabranici Željka Obradovića zakazali su tako susret sa Olimpijakosom koji je sa 82:78 pobedio moskovski CSKA - veliko finale igra se u nedelju od 20.00, dok je meč za treće mesto na programu tri časa ranije.

Početak utakmice obeležio je furiozan start "domaćih" igrača koji su preko Nikole Kalinića i Jana Veselog stigli do dvocifrene prednosti. Problem za Madriđane bilo je loše raspoloženje ostalih igrača, osmi Serhija Ljulja koji je od 13 poena Reala u prvoj četvrtini dao 11.

Tokom druge deonice madridski klub u više navrata smanjivao je prednost na jednocifrenu, ali, zahvaljujući odličnoj timskoj igri na poluvreme se otišlo sa rezultatom 44:34.

Kompletno drugo poluvreme proteklo je u serijama dve ekipe. Čim bi se ekipa Pabla Lasa pribrižila na jednocifren zaostatak, usledio je odgovor Bogdanovića i kompanije.

Pokušavali su Madriđani preko Kerola i Ljulja da se vrate u utakmicu, ali je Fener kao što smo rekli, uvek imao spreman odogovor i potpuno zasluženo prošao u drugo uzastopno finale velikog takmičenja.

Drugu godinu uzastopno Fenerbahče će igrati u finalu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića u potpunosti je nadigrala Real Madrid u polufinalu Fajnal fora u Istanbulu, pa će u nedelju na megdan Olimpijakosu – 84:75.

Fenerbahče je znatno spremnije ušao u ovu utakmicu, Obradović je dobio taktičku bitku na parketu protiv svog nekadašnjeg učenika, a njegov tim je imao rezultatsku kontrolu tokom svih 40 minuta. Jedini igrači Reala koji je uspeli da iskoče izvan kandži odbrane koji je namestio najtrofejnijij trener Evrope bili su Serhio Ljulj i Džejsi Kerol, ali su ostali igrači Kraljevskog kluba bili značajno ispod njihovog nivoa.

Sa druge strane, svi igrači kojima je večeras veorvao Obradović dali su svoj doprinos velikom slavlju, a pre svih fantastični Ekpe Judo, koji je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom – 18 poena, 11 skokova. Dodatne probleme visokom igračima madridskog velikana pravio je i Jan Veseli, koji je sa nekoliko nebeskih skokova u prvom poluvremenu uticao da turski tim već tada dođe do ozbiljne zalihe poena.

Ekipa Pabla Lasa je u nekoliko navrata tokom utakmice pretila Feneru i nagoveštavala da bi mogla do rezultatskog egala, ali nije uspela ozbiljnije da se upusti u borbu za finale, pa se pobeda turskog tima nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Bogdan Bogdanović je bio drugi strelac tima sa 14 postignutih poena, dok je Veselipostigao dva manje, a odličan je bio i Nikola Kalinić, koji je ubacio 12 poena, imao šest skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Bivši igrač Crvene zvezde je odigrao gotovo čitav meč i bio drugi najkorisniji igrač u pobedničkom timu.

Serhio Ljulj je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 postignutih poena i osam asistencija, dok je Kerol ubacio 21, uz odlučan procenat šuta za tri poena (5/7).

Evroliga – Fajnal-for:

CSKA – Olimpijakos 78:82
Fenerbahče – Real 84:75

nedelja:
17:00 Za treće mesto
20:00 Finale

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar