"Nije Vels samo Bejl!"

Počinje drugi deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija 11. juna igra protiv Velsa, Muslin saopštio spisak i očekivanja od duela sa Ostrvljanima.

Fudbal 19.05.2017 | 17:30
"Nije Vels samo Bejl!"
Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin u petak je saopštio spisak fudbalera na koje računa za kvalifikacionu utakmicu protiv Velsa 11. juna u Beograd.

"Orlovi" su na polovini puta ka Rusiji i posle pet odigranih utakmica u Grupi D zauzimaju prvo mesto na tabeli, ali sa istim brojem bodova kao Republika Irska. Velšani će u prestonici Srbije imati možda i poslednju priliku da uhvate priključak u borbi za Mundijal.

Ali, bez Gereta Bejla...

"Vels nije samo Bejl. Biće nam lakše zbog toga, ali igrači Velsa imaju mnogo kvaliteta i daće sve od sebe. Na to ne treba da gledamo kao olakšavajuću okolnost. Imamo i mi kadrovskih problema, ali računam na naš kvalitet", rekao je Muslin novinarima u Beogradu.

Vels će biti oslabljen neigranjem Bejla, dok je Muslin mogao da računa na skoro sve igrače koje je planirao.

"Nadam se pobedi, ali i prelepom ambijentu, punom stadionu i velikoj podršci publike jer mislim da smo rezultatima, ponašanjem i igrama to zaslužili. Utakmica je važna, ali ne i presudna. Svaka utakmica je važna, imamo još pet koraka", kazao je Muslin.

Selektor Srbije je još jednom ponovio da se u Beogradu 11. juna ništa neće odlučivati.

"Nećemo se kvalifikovati i da dobijemo. Bićemo bliži jedan korak Rusiji, ali to neće biti kraj. U fudbalu vrlo brzo ide na jednu ili drugu stranu. Bićemo obazrivi", naglasio je strateg "orlova".

Reprezentativci Srbije okupiće se 29. maja i imaće dve nedelje za pripremu. Svi bi trebalo da dođu na vreme, osim Jagoša Vukovića i debitanta Aleksandra Prijovića, koji će se kasnije priključiti ekipi.

"Prijović igra dobro, ima više iskustva od Đurđevića. Igra u jakom prvenstvu i hoću da ga vidim sa nama na pripremama, kako se uklapa u naš sistem igre", rekao je Muslin.

"Verujem u ove momke. Pokazali su da igraju na visokom nivou i tada nema protivnika koji ne može da se dobije. Ali, svakako da moramo da budemo obazrivi. Moramo da igramo na svom nivou ako želimo da pobedimo. Zadovoljan sam formom u globalu. Neki igraju, neki ne, ali nam to do sada nije predstavljalo veći problem. Samo da nema povreda. Imamo dve nedelje da se uigramo."

Muslin je istakao da se polako vraća "kult reprezentacije", za šta su zaslužni igrači zbog, kako je rekao, dobrih rezultata, ponašanja i igre i istakao da nema nikakvu zamerku na njihov rad i ponašanje.

Selektor je rekao da su rezultati u Grupi D čak "mogli da bude bolji".

"Nismo imali sreće protiv Irske, primali smo golove iz direktnih grešaka. Moram da budem zadovoljan, ali može to još bolje. Igrali smo sve bolje iz utakmice u utakmicu. Imamo još pet velikih koraka, ali se nadam da ćemo završiti prvi na kraju kvalifikacija", podvukao je Muslin.

Muslin je planirao da pozove Lazara Markovića i Nikolu Maksimovića, ali oni neće biti u reprezentaciji zbog povreda. Na spisku nisu i mladi reprezentativci Uroš Đurđjević i Saša Lukić, koji su bili na prošlom okupljanju.

"Đurđević je bio ovde jer je to zaslužio. Možda i sad zaslužuje, ali mlada reprezentacija igra važno prvenstvo. Nisam hteo da uzimam mnogo igrača, možda je bilo mesta za nekoliko mladih reprezentativaca"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar