Zašto nema Uroša Đurđevića među ''Orlovima''?!

Selektor ponudio odgovor. . .  „Mlada reprezentacija igra važno prvenstvo“, dodao iskusni strateg.

Fudbal 19.05.2017 | 15:30
Zašto nema Uroša Đurđevića među ''Orlovima''?!
Sa starim snagama na Vels, ali i osveženjem u napadu. Pojavljivanje Aleksandra Prijovića istisnulo je iz A selekcije najboljeg napadača domaćeg prvenstva Uroša Đurđevića.

Centarfor crno-belih je za vanserijske partije u kontinuitetu bio nagrađen pozivom za meč u Gruziju, ali je sada izostao. Selektor Muslin kaže da nije želeo da previše oslabi selekciju Nenada Lalatovića koja se sprema za Prvenstvo Evrope.

"Đurđević je bio ovde jer je to zaslužio. Možda i sad zaslužuje, ali mlada reprezentacija igra važno prvenstvo. Nisam hteo da uzimam mnogo igrača, možda je bilo mesta za nekoliko mladih reprezentativaca. Prijović igra dobro, ima više iskustva od Đurđevića. Igra u jakom prvenstvu i hoću da ga vidim sa nama na pripremama, kako se uklapa u naš sistem igre",rekao je Muslin.

Srbija će 11. juna igrati protiv Velsa u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će pokušati da zadrži vodeću poziciju u grupi.Vels će biti oslabljen neigranjem Bejla, dok je Muslin mogao da računa na skoro sve igrače koje je planirao.

"Vels nije samo BejlNadam se pobedi, ali i prelepom ambijentu, punom stadionu i velikoj podršci publike jer mislim da smo rezultatima, ponašanjem i igrama to zaslužili. Utakmica je važna, ali ne i presudna. Nećemo se kvalifikovati i da dobijemo. Bićemo bliži još jedan korak Rusiji, ali to neće biti kraj. U fudbalu vrlo brzo ide na jednu ili drugu stranu. Bićemo obazrivi", kazao je Muslin.

Reprezentativci Srbije okupiće se 29. maja i imaće dve nedelje za pripremu. Svi bi trebalo da dođu na vreme, osim Jagoša Vukovića i debitanta Aleksandra Prijovića, koji će se kasnije priključiti ekipi.

"Verujem u ove momke. Pokazali su da igraju na visokom nivou i tada nema protivnika koji ne može da se dobije. Ali, svakako da moramo da budemo obazrivi. Moramo da igramo na svom nivou ako želimo da pobedimo", naveo je selektor. On je naveo da se polako vraća "kult reprezentacije", za šta su zaslužni igrači zbog, kako je rekao, dobrih rezultata, ponašanja i igre i istakao da nema nikakvu zamerku na njihov rad i ponašanje.

Muslin je planirao da pozove Lazara Markovića i Nikolu Maksimovića, ali oni neće biti u reprezentaciji zbog povreda.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar