Junak Novica: Pokazali da možemo sa Zvezdom!

Novica Veličković ne želi euforiju nakon pobede nad Crvenom zvezdom. Govorio je o odličnoj akciji Partizana, Tavambi, fudbalerima koji su pružili podršku, odbrani. . .

Košarka 19.05.2017 | 10:30
Junak Novica: Pokazali da možemo sa Zvezdom!
Prvo vođstvo u poslednjoj sekundi meča i pobeda Partizana.

Crno-beli su se trijumfom u hali "Aleksandar Nikolić", pred svojim navijačima, revanširali "večitom" rivalu za poraz u "prvom krugu" košarkaške Superlige, pa su sada dva najveća srpska kluba izjednačena na čelu tabele sa skorom 8-1.

Junak trijumfa "parnog valjka" bio je Novica Veličković koji je preuzeo odgovornosti i pogodio poslednji šut na meču za trijumf 78:77 i veliko slavlje navijača.

U razgovoru sa novinarima nakon susreta analizirao je meč, prisećao se slavlja, govorio je i o Leandru Tavambi i fudbalerima crno-belih koji su došli da im pruže podršku, odbrani, ali prvo je prepričao poslednji napad i objasnio šta je savetovao mlađe saigrače.

"Ne znam da li sam ijedan derbi pre ovoga imao ovako nešto u poslednjih deset sekundi. Dobro mi je Bane (Branislav Ratkovica) dodao, ja se potom otvorio i pogodio, a Miha (Mihajlo Andrić) je pre toga dao važnu trojku gde smo izjednačili, Hečer je dao dve trojke i vratili smo se. Stalno im pričam da protiv Zvezde možeš da imaš napadački 'malo', ali u odbrani ne smeš da imaš slabih minuta nego moraš da si u 'ful' kontaktu non-stop i da se držiš na taj način", kazao je novinarima Novica Veličković i podvukao da je pobeda najvažnija.

Njegova "pogačica", o kojoj je govorio i Stefan Birčević, prošla je kroz mrežicu u poslednjoj sekundi tako da Crvena zvezda nije imala vremena da odgovori.

Da li je Veličković bio siguran da lopta "ulazi"?

"Ko je siguran da će pogoditi? Ja sam izbacio tu pogačicu, mislio sam da je vreme isteklo, i stvarno bi bilo bedak da sam dao i da je kraj. Da je neko drugi bacio - isto bih se radovao".

Objasnio je da je njemu jedna stvar naročito značajna.

"Pokazali smo da možemo da igramo s njima i meni je to najbitnije. Kad bismo na ovakav način, na ovakav 'kontakt' igrali i da nema lakih koševa, kako i oni zapravo igraju, lakše bi dolazili do pobeda. I te prazne minute bi lako podnosili jer bismo kontrolisali odbranu".

Ispričao je da je nakon susreta otišao u zagrljaj supruge i da mu je žao što sin i kćerka nisu bili ove večeri u hali "Aleksandar Nikolić", ali je ispričao da mu je drago što je video fudbalere Partizana koji su došli da bodre košarkaše.

Ističe da je Leandre Tavamba "prijatan momak" i da "više liči na košarkaša", a upravo su prvotimci KK Partizan prošlog vikenda ispred stadiona u Humskoj bodrili fudbalere.

"Mi smo uz fudbalere, pratimo ih, i odgovor naše publike na sve to je izvanredan. Bilo je i nas ispred stadiona, osećaš da moraš da daš podršku... Sad je ostalo još to jedno kolo i nadamo se da će dobiti tu utakmicu na JNA i da će sve biti dobro. Partizan kod mene budi posebnu vrstu emociju", kazao je vidno umorni Veličković uz obećanje da će otići i na meč protiv Mladosti u nedelju.

Na kraju razgovora se još jednom okrenuo košarci i najavio da nema opuštanja.

"Znači ovakva pobeda mnogo, ali ne treba praviti euforiju niti bilo kakvu preveliku priču. Dobio si večitog rivala, ali sada sledi Dinamik koji nam je ove pokazao ovde da nema opuštanja. Ne smemo nikoga da potcenimo", zaključio je kapiten crno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar