Mpabe kao mator...!

Mama mi je rekla “igraš fudbal za decu”, a ja njoj “mogu i sa odraslima”! “Uradićemo sve da ga zadržimo”, uveravaju čelnici Monaka.

Fudbal 19.05.2017 | 18:30
Mpabe kao mator...!
Slavi Monako. Slavi i Kilijan Mpabe. Ima i razloga. Možda i više od bilo koga u Kneževini. Samo, ne zadovoljava se. Štaviše, nova golgeterska senzacija u evropskim okviorima postavio je sam sebi zadatak da naredne sezone bude bolji nego ove, koju je ukrasio sa 26 golova.

Fantastičan učinak za 18-godišnjeg napadača, koji najavljuje da može i efikasnije.

“Prošle godine, kad sam osvojio Kup Francuske u konkurenciji omladinaca, majka mi je rekla: “sve je to dobro, ali to je fudbal za decu”. Tad sam joj rekao da ću pehare nastaviti da osvajam i među odrasilma. Štaviše, obvećavam da ću naredne sezone biti bolji nego ove. Uvek morate da postavite lestvicu visoko. U suprotnom nema šanse da napredujete”, kao “mator” razmišlja Kilijan Mpabe posle osvajanja titule.

Teško je proceniti šta je bolje da uradi ovog leta u nameri da napreduje. Sa sportske strane, čini se boljim da ostane u Kneževini i razvija se, ali kako odoleti novcima Real Madrida, PSŽ-a, Mančester junajteda...

“Čekajte prvo da proslavim titulu, da se smiri euforija. A kad se euforija stiša onda ćemo opet da prionemo na posao, jer je fudbal neprestano dokazivanje. Potrebno je što pre da se oporavimo kako bismo od naredne sezone ponovo bili ovako efikasni. Fudbal se razvio i igra se brzo u oba pravca, pa ćemo gledati da nastavimo da se unapređujemo”, izjavio jeKilijan Mpabe i na osnovu tih reči stiče se utisak da bi pre ostao na stadionu “Luj Drugi”.

A kad dođe ponuda?

“Naš plan je da ostane. Uradićemo sve što je potrebno da ga zdražimo. Zavisi od kluba, ali i od želje samo igrača. Nadam se da će napraviti pravi izbor i ostati sa nama. Nisam razgovarao ni sa jednom od zaintereosvanih strana, jer je za mene prioritet stav igrača”, rekao je Vadim Vasiljev, direktor Monaka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar