Policija poziva na opreznost

Policijska uprava /PU/ Prijedor pozvala je danas zaposlene u školama i roditelje da se obrate policiji ako primijete bilo šta što ukazuje na to da djeca učestvuju u onlajn igrici "Izazov plavog kita" koja žrtve navodi na autodestruktivne radnje.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


- Riječ je o opasnoj igri koja se širi društvenim mrežama, koja navodno ima nekih 50 nivoa i destruktivnog je, a na kraju i suicidalnog karaktera. Ono po čemu se posebno može prepoznati učešće u jednoj takvoj igri jesu povrede na tijelu, odnosno crtanje crteža oštrim predmetom na koži - rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Interpol obavijestio MUP Republike Srpske o ovoj pojavi, a MUP sve policijske uprave.

- Obavijestili smo sve policijske stanice da kontaktiraju škole, a apelujemo i na građane i roditelje, ako dođu da bilo kakvih saznanja u vezi s tim, da ih podijele sa policijom kako bismo preduzeli sve potrebne mjere - poručio je Ivanić.

Onlajn igrica "Plavi kit", koja navodi djecu na samoubistvo, postala je top tema svjetskih medija posljednjih dana. Iako je tvorac ove igrice uhapšen, ona i dalje uzima danak među tinejdžerima, a hakerska grupa “Anonimusi” objavila je zabrinjavajuće informacije. “Anonimousi” su još prije nekoliko mjeseci upozorili na pošast zvanu "Plavi kit", te objavili rat tvorcima ove igrice.

(Agencije)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Плава Жељка

19.05.2017 18:08

Мени се чини да се Жељка Цвијановић са нама игра плавог кита, одосмо у амбис људи, нема нам спаса...

Sve će nas ubiti! 😃

a

20.05.2017 11:28

Smijesno

20.05.2017 12:26

U RS odavno vlada debli kit.Sve pokrade i rasproda da cemo se kao narod od siromastva i bijede sami ubijat.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.