Benzema: Dešan mi NE DA da igram za Francusku!

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema i dalje se nada da će se vratiti u reprezentaciju Francuske.

  • Sport
  • Fudbal


On je u utorak rekao da još nije dobio objašnjenje od selektora Didijea Dešana zašto ga još nije pozvao.

Benzema je suspendovan iz reprezentacije decembra 2015. godine nakon što je optužen da je umešan u pokušaj ucenjivanja saigrača Matjea Valbuene.

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre rekao je prošlog oktobra da selektor Didije Dešan može da ga pozove u nacionalni tim.

"Drugi govore da mogu biti pozvan u reprezentaciju, a ne on. Ako mi selektor u lice kaže da je to samo zbog fudbala, ja ću nastaviti da radim. Ako postoji neki drugi razlog, on to mora da mi kaže u lice i završiću s tim", rekao je Benzema za francuski Ekip.

Fudbaler Real Madrida, koji za reprezentaciju nije igrao od meča protiv Jermenije u oktobru 2015, još nije dobio objašnjenje od Dešana zašto nastavlja da ga ignoriše.

"Tražio sam objašnjenje od selektora. To može da traje samo dva minuta, nije komplikovano. I dalje sam na raspolaganju selektoru i on to zna", dodao je Benzema.

Kada je počelo da se govori o slučaju Benzeme 2015. godine, tadašnji premijer Manuel Vals je izjavio da za njega nema mesta u nacionalnom timu. Bivši predsednik Francuske Fransoa Oland, takođe, nije imao lepe reči o Benzemi, govorio je nije primer moralnosti.

Benzema je otkrio danas da poznaje novog predsednika Francuske Emanuela Makrona i dodao da ne očekuje pomoć od njega kako bi se vratio u nacionalni tim, već da se nada da će lepše govoriti o njemu.

"Možda će Makron bolje govoriti o meni. Kada vaše ime pominju premijer, a potom i predsednik, postaje teško", rekao je Benzema.

On je dodao da je sreo Makrona tri ili četiri puta i da je večerao sa njim.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.