Priča: Kako je lokalni milioner preporodio ''vegane''?!

Seoski klub iz Nejlsvorta Forest Grin Rovers postao je hit u Engleskoj, pošto je po prvi put u istoriji izborili plasman u četvrtu ligu, odnosno Ligu 2.

Fudbal 18.05.2017 | 23:10
Priča: Kako je lokalni milioner preporodio ''vegane''?!
Roversi su nedavno u baražu za plasman u Ligu 2 na Vembliju pobedili Tranmer 3:1.

Ovaj klub je osnovan daleke 1889. godine, a nikada nije igrao u profesionalnoj ligi, pošto je uglavnom nastupao u okružnim ligama.

Forest Grin je pre nekoliko godina bio u ozbiljnim dugovima, a ovaj klub je u proseku jedva gledalo 1.000 navijača. Klub je potom dobio pomoć lokalnog milionera Dela Vinsa, koji se bavi proizvodnjom i prodajom energije. On je ponudio pomoć, ali je tražio posebne uslove.



Vratio je sve dugove Roversa, uložio novac u trening centar, obnovio svlačionice sredio stadion, a klub je postao stabilan. Travu na terenu zamenio je organskom travom, koju đubri kravljim izmetom.

Stadion dobija struju od solarnih panela. Travu na terenu kosi robot-kosilica, koja se pokreće na solarnu energiju.

Del Vins je odlučio da zameni boju dresova, koji su sada zeleni. On je odlučio da ukloni sve životinjske proizvode iz klupske kuhinje, kao i na štandovima za vreme utakmica. Pivo se naravno prodaje, a Roversi su postali prvi veganski klub u Engleskoj.



Iako Roversi nisu bili favoriti, pobedili su Tranmere na Vembliju pred 18.800 navijača. Engleski mediji navode da u selu odakle dolaze Roversi praktično nije bilo nikog, jer ovo mesto ima 5.800 stanovnika.

Roversi su postali najmanje mesto u Engleskoj, koje ima klub među profesionalcima. Ovaj klub će kroz nekoliko godina dobiti novi stadion, koji će biti izgrađen od drveta, a primaće 5.000 navijača.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar