Kolašinac: Nadam se da ću biti spreman za SP!

Najbolji srpski bacač kugle počeo je sa laganim treninzima posle operacije, a ovog leta ima samo jednu želju - da ode na šampionat sveta u Londonu.

Ostali sportovi 18.05.2017 | 11:30
Kolašinac: Nadam se da ću biti spreman za SP!
Asmir Kolašinac razmišljao je u martu i o završetku karijere, ali je ipak promenio odluku.

Posle neuspeha na Evropskom dvoranskom šampionatu u Beogradu, gde nije uspeo da izbori finale, otkrio je da ima velikih problema, a nedugo zatim podvrgnut je i hiruruškoj intervenciji.

"Za sada sve ide kako treba. Prošlo je skoro dva meseca od operacije, tako da se nadam da ću uskoro moći da pojačam tempo", otkrio je gorostasni Kolašinac.

On je rekao da bi uskoro trebalo da krene sa ozbiljnijim treninzima.

"Ja sam već nakon dve nedelje od operacije krenuo sa laganim trčanjem i oporavkom. Taj oporavak trajaće bar još mesec dana i do tada ne smem da pojačam tempo treninga, dok rana dobro ne zaraste", izjavio je srpski atletičar nakon posete lekaru.

Želja mu je da u predstojećem periodu započne pripreme za najvažnije takmičenje sezone – Svetsko prvenstvo u Londonu, koje je na programu u avgustu.

"Iskreno se nadam da ću uspeti da se spremim za Svetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspem, ali pre svega moram biti oprezan. Pre jula neću moći da se takmičim, tako da prvi deo sezone preskačem. Najbolji bacači sveta već sad bacaju velike daljine, vreme je da ih stignem", izjavio je Kolašinac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar