Ivanu stigao umor - povreda srpske šampionke!

"Godinama je pod najvećim mogućim fizičkim i psihičkim opterećenjima", rekao je njen trener Obradović. Za povratak u formu biće joj potrebno skoro dva meseca.

Ostali sportovi 16.05.2017 | 20:45
Ivanu stigao umor - povreda srpske šampionke!
Najbolja srpska sportistkinja, Ivana Španović, trostruka evropska šampionka i nacionalna rekorderka u skoku u dalj, moraće da napravi neplaniranu pauzu u jeku sezone 2017.

Posle devet uzastopnih medalja sa najvećih takmičenja računajući od 2013. godine, izgleda da je došlo do malog zamora materijala, tako da je 27-godišnja Zrenjaninka odlučila da preskoči naredna dva takmičenja, mitinge Dijamantske lige u Judžinu i Oslu.

Ona je tokom treninga u atletskoj dvorani na Banjici, u Beogradu, povredila list leve noge, posle čega je u dogovoru sa trenerom Goranom Obradovićem odlučila da, na određeno vreme, "povuče ručnu".

"Bili smo, naravno, odmah na pregledima, snimili sve što treba. Mada je bol bio oštar, reč je o lakšoj povredi, srećom", rekao je Obradović za "Sportski žurnal", otkrivajući da se Ivana povredila vežbajući petoskok.

"Doktori su dali dijagnozu da je neophodna potpuna dvonedeljna pauza, uz terapije", dodao je Obradović, koji je potom dao i konkretnu prognozu koliko će biti potrebno našoj šampionki da se vrati u punu formu.

"Za 50 dana".

Ivani neće biti lako da u finišu sezone nadoknadi nedostatak bodova iz SAD i Norveške, ali će pred njom, ipak, biti dovoljno prilika da se nađe na velikom finalu Dijamantske lige u Berlinu.

"Imaće tri šanse da ostvari dovoljan broj bodova i nađe se u Berlinu 1. septembra, gde se sve odlučuje", rekao je Obradović.

Ipak, koliko drugim atletičarima i atletičarkama, i Ivani će fokus u 2017. godini biti Svetsko prvenstvo u Londonu zakazano za početak avgusta.

"Tek do njega ima dovoljno vremena", istakao je Obradović.

Bronzana sa poslednja dva Svetska prvenstva, 2013. u Moskvi i 2015. u Pekingu, ali i sa poslednjih Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, naša heroina rešena je da ove sezone napravi iskorak i dominaciju u evropskim okvirima prenese na – planetarne.

U tom smislu, povreda koju je doživela na Banjici mogla bi da bude i dobra i loša. Dobra, ako oporavak bude tekao po planu, a trofejni tandem Obradović-Španović potom iskoristi i svežinu u naletu na londonsko zlato.

"Godinama je pod najvećim mogućim fizičkim i psihičkim opterećenjima. Osvojila je devet medalja u nizu, nijedna žena u istoriji ove discipline nije to postigla", rekao je Obradović.

Ivana je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, prošlog marta, odbranila zlato iz Praga i postavila novi lični rekord skokom od 7,24 metara, što je svakako nagoveštaj da bismo o njoj uskoro mogli da govorimo i kao svetskoj prvakinji.

Neka ova loša vest bude samo uvod u nešto dobro, lepo i istorijski.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar