Avangardni Hamilton: Postaću Pikaso Formule 1!

„Na idealnom podijumu najbržeg sporta bi mogli stajati Han Manuel Fanđo, Ajrton Sena i ja“, rekao je Hamilton koji obećava jurnjavu za slavom sve dok ne postane Pikaso sveta brzine.

Ostali sportovi 18.05.2017 | 10:00
Avangardni Hamilton: Postaću Pikaso Formule 1!
Za Luisa Hamiltona se zna da u njegovom vozačkom opusu nisu postojale skromne faze. Uvek je hteo da bude najbolji, pa se sada takmiči i sa slavom kakvu je za života zaslužio osnivač kubizma, legendarni slikar Pablo Pikaso. I ne samo to, vozač Mercedes AMG Petronasa razmišlja o svojoj veličini u svetu Formule 1 na jedan zaista poseban način. Sam je sastavio idalni podijum oktanskog cirkusa sa svojim imenom naravno, ali bez Mihaela Šumahera.

“Na idealnom podijumu Formule 1 bi mogli stajati Huan Manuel Fanđo, Ajrton Sena i naravno ja”, rekao je Luis od Britanije, a mi podsećamo da Senina duhovna zaostavština živi drugi život u Hamiltonovoj karijeri kroz poruke na njegovim kacigama i brazilsku zastavu u slavu i čast velikana koji je na vreme stigao do istorije, a prerano se popeo na nebo.

“Želim da se trkam onoliko vremena koliko mi je potrebno da postanem najveći u istoriji. Kao Muhammed Ali, tako nekako. Ako će to biti za pet godina, onda ću svoj put gaziti dalje i konstantno se poboljšavati“, rekao je Hamilton, a onda prešao na sebe i poređenje sa jednim od najsvestranijih umetnika 20. veka.

“Ali želite nešto da postignete samostalno, onda sami sebi treba da budete učitelj. Ne verujem da je Pikaso išao okolo i ispitivao druge slikare tražeći savet, zar ne? On je kao i ja sledio svoj put. U bolidu sami sebi postavljate pravila, jer F1 nije kao karate pa da vam treba trener“, zaključio je svoju ličnu, veoma neskromnu priču Luis Hamilton.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar