Problemi zbog nevremena

Nešto poslije 14 sati došlo je do obilnih kišnih padavina i pljuskova na teritoriji opštine Gradačac, pa je zbog naglog slijevanja vode sa brda došlo do povećanja bujičnih potoka koji su poplavili kolovoze i izazvale smetnje u odvijanju saobraćaja.

Bosna i Hercegovina 15.05.2017 | 18:13
Problemi zbog nevremena
Radi se o brdovito-brežuljkastom terenu i sva voda slijeva se na magistralnu saobraćajnicu Gradačac – Ormanica, gdje je jedan automobil ostao poplavljen nasred puta.

-Pretpostavljamo da se radi o benzincu kojem se ugasio motor, pa vozač nije mogao upaliti vozilo i pomaći ga s ceste. Novih informacija nemam, ali vjerujem da je do sada vozilo sklonjeno – rekao nam je Isam Sendić, šef službe Civilne zaštite opštine Gradačac.

Nekoliko stotina metara od ovog mjesta došlo je do potpune obustave saobraćaja na regionalnoj saobraćajnici Srnice - Gračanica.

-Očekuje se da se voda povuče do noćnih sati jer kiša je prestala. Prijavljeno nam je i da je nekoliko objekata poplavljeno u ovom području, ali nemamo još kompletne informacije – kazao je.

Poplave nisu jedini problem koji je pogodio opštinu Gračanica. Usljed nevremena bilo je udara gromova a jedan od njih pogodio je kuću u Srnicama Donjim, koja se zapalila tako da je u toku intervencija vatrogasaca.

Prema informacijama iz Civilne zaštite, nije bilo povrijeđenih, jer je žena koja tu živi srećom bila u prizemlju kuće.

-Nevrijeme je prvo zahvatilo Gračanicu, nekoliko mjesnih zajednica, a onda je taj oblak nastavio kretanje prema Gradačcu i prema informacijama koje imam, nastavio je prema Pelagićevu i Brčko Distriktu, tako da bi se i u tim područjima mogla očekivati slična situacija – rekao je Sendić.

(Faktor)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Plivaj i cuti

15.05.2017 16:16

Narod se vec navikao na poplave, i skrge izrasle. A mozda bude i nekakve pomoci.

ODGOVORITE