Progonstvo za štiklice!

Španci bi da izbace cice sa Moto GP staza! Dve katalonske stranke traže da Dorna povuče ili makar „bolje“ obuče dame čija lepota ulepšava stazu i padok kraljevske klase.

Ostali sportovi 18.05.2017 | 09:30
Progonstvo za štiklice!
Poznato je da političarima na pamet padaju svakakve nesportske gluposti. Španci idu korak dalje! Dve katalonske stranke s razlogom ili bez njega su se okomile na Dornu i Moto GP svet, i to zbog čega... Traži se hitno proterivanje oskudno obučenih devojaka sa Moto GP staza.

Najglasnija stranka je Katalunja Verds koja tvrdi da je takvo izlaganje ženske lepote na moto trkama seksističko i da mu kao takvom nije mesto u sportu.

„Ovakva uloga devojaka nije primerena u 21. veku u kom se propagira savremenost i jednakost. Ovakva praksa sa devojkama se svodi na običan ukras“, rekao Žordi Manils, portparol stranke koja se grčevito bori da se devojke makar prikladnije obuku dok se šetkaju po stazi i padoku.

Naravno mišljenja su podeljenja. Zato bi zaključak mogao da se odnosi na osnovno demokratsko pravo u sportu, pa ko voli neka gleda, a kome se ne sviđa, slobodno može da okrene glavu na drugu stranu. Otprilike tako je prošle godine postupila Dorna, pa su devojke ostale uz kraljevske motocikliste.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kiko

18.05.2017 07:40

Koliko znam Fomula 1 je privatan biznis sta briga partije kako se taj biznis radi. A one nestoje dzaba vec dobiju fine pare a mozda upoznaju i nekog vozaca. Bolje nego da rade cijeli zivot za bedaka. To obicno smeta ruznim zenama jer niko na njih ne obraca paznju.

ODGOVORITE