F1: Hamiltonova i Fetelova analiza...

Britanac hvali trkanje. . . Nemac priča o Ferarijevoj maksimali! Četiri nezavisna faktora prelomila su jučerašnju VN Španije! Hamilton je zadovoljan taktikom, dok Fetel govori o Skuderijinom i svom maksimumu.

Ostali sportovi 16.05.2017 | 13:30
F1: Hamiltonova i Fetelova analiza...
Znalo se da će nijanse rešiti VN Španije! Naravno, niko nije mogao ni da nasluti da će se odluka o pobedniku rešavati na četiri, rekli bi zasebna fronta. Prvi se odnosi na start čija dramatičnost se donekle dala predvideti, a drugi se posledično prenosi na udes Kimija Rajkonena i Maksa Verstapena. Treća tačka, odnosno treći front za rasplet Hamiltonove i Fetelove bitke pripada potezima Valterija Botasa naspram vozača Skuderija Ferarija. I na kraju, četvrta relacija pripada timskoj borbi, odnosno taktici odlazaka u boks. Da li je Ferari pogrešio, a Mercedes se dobro preračunao?

„Moja ekipa je obavila sjajan posao i ovakvo trkanje uvek treba da gledamo. Sebastijan je bio jako blizu i imao je zaista neverovatnu brzinu. Mercedes je odabrao dobru strategiju. Ne znam šta je pošlo naopako na startu i to ćemo morati da analiziramo. Mislio sam da sam sve odradio po proceduri, ali su mi točkovi ipak proklizali. Kod Fetelovog izlaska iz boksa sam sišao sa staze… Bili smo jedan do drugog. Bilo je to jako blizu. Kao što sam rekao, takvo trkanje treba da gledamo i uživao sam“, rekao je Hamilton, a na njega se nadovezuju Fetelove reči. Nemac je sam konstatovao da je Skuderija učinila sve, da je i on sam dao maksimum, ali da se nije moglo više. Sreća je ovoga puta igrala na “srebrnu kartu” Luisa Hamiltona.

“Moj start je bio solidan. I meni i Luisu su proklizali točkovi. Ipak, naša druga faza starta je bila bolja, što mi je omogućilo da ga prođem i zadovoljan sam zbog toga. Nakon toga sam pronašao dobar ritam, imali smo drugačiju strategiju u odnosu na Mercedes. Sve vreme smo znali smo da će finiš biti ključan. Bio sam iznenađen koliko mi je bio blizu nakon drugog pit-stopa. Zato sam kočio što kasnije u krivini jedan i nekako uspeo da se odbranim. Nakon toga sam činio sve što sam mogao da ostanem ispred. Imao sam sreće kada sam dobijao zavetrinu od bolida koje smo obilazili za ceo krug, ali kada sam ostao sam… Hamilton me je tada baš prošao. Pokušali smo da ostanemo u trci, dali smo sve od sebe ali, ne to nije bilo dovoljno“, zaključio je Sebastijan Fetel, drugoiplasirani na trci za VN Španije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar