Điro: Isagire trijumfovao na osmoj etapi!

Biciklista Muvistara Gorka Isagire pobedio je osmoj etapi Trke kroz Italiju vožene od Molfete do Pesčikija u dužini od 189 kilometara.

Ostali sportovi 14.05.2017 | 07:30
Điro: Isagire trijumfovao na osmoj etapi!
Španac je do prvog Grand tur trijumfa u karijeri stigao pet sekundi ispred Italijana Đovanija Viskontija i deset ispred Španca Luisa Leona Sančesa.

Etapa je u završnici bila dosta brdovita a Isagire je imao najjače noge i tako doneo prvu pobedu Muvistaru na stotom izadnju Trke kroz Italiju.

U generalnom plasmanu nije bilo promena, biciklista Kvik-Step Florsa Bob Jungels i dalje drži roze majicu u svom posedu, šest sekundi ispred Britanca Geranta Tomasa i deset u odnosu na vozača Orike-Skot Adama Jejtsa.

U nedelju je na programu etapa koja će doneti mnogo pomeranja u ukupnom poretku. Biciklisti će voziti od Montenero di Bisakija do teškog uspona na Blokhaus, dužina etape je 149 kilometara.

Blokhaus je dužine od 14 kilometara, a prosečan nagib je oko devet procenata, sa maksimalnih 14. Pre Blokhausa, bicikliste očekuje 12 kilometara nekategorisani uspon, a odmah posle njega sledi mali spust kada se kreće uz uspon prve kategorije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar