F1: Hamilton na Katalunji do 64. pola u karijeri!

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton zauzeo je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije u šampionatu Formule 1.  Hamilton jedva zadržao pol-poziciju! Vozač Mercedesa, kojeg umalo u poslednjim trenucima kvalifikacija nije prestigao Fetel, prvi startuje na VN Španije.

Ostali sportovi 14.05.2017 | 08:15
F1: Hamilton na Katalunji do 64. pola u karijeri!
Hamilton je najbrži krug izvezao za minut, 19 sekundi i 149 stotinki i tako došao do 64. pol pozicije u karijeri, a druge u sezoni.

Na drugom mestu našao sa vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 51 stotinkom zaostatka, dok je Finac Valteri Botas iz Mercedesa na trećem mestu sa 224 stotinke zaostatka.

Finac Kimi Raikonen iz Ferarija našao se na četvrtom mestu, dok je Maks Ferštapen iz Red Bula na petom , a njegov klupski kolega Danijel Rikardo je ostvario šesto vreme.

Najveće iznenađenje kvalifikacija je rezultat Španca Fernanda Alonsa iz Meklaren Honde koji se našao na sedmom mestu, dok je Serhio Peres iz Fors Indije osmi.

Prvu destoricu kompletirali su Felipe Masa iz Vilijamsa i Esteban Okon iz Fors Indije.

Opasno odmeravanje je viđeno na kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije između aduta dva najjača tima tekuće sezone Formule 1, Mercedesa i Ferarija.

Iako su vozači italijanske ekipe, vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel i četvrtoplasirani, iskusni Kimi Raikonen bili najbži na treninzima, nisu uspeli kada je bilo najvažnije da zadrže aktuelnog šampiona, Luis Hamiltona kojem je pripala pol-pozicija.

Mogao je Britanac da ostane bez iste u poslednjim trenucima kvalifikacija, ali je Fetelipak napravio drugo vreme i razdvojio duet Srebrnih strela tako da će ipak kretati iz prvog reda. Iz njih priliku će kekati Botas i Raikonen, tako da možemo očekivati veoma uzbudljivu trku u Kataloniji

Startni plasman za VN Španije: 1. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes), 2. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari), 3. Valteri Botas (Finska, Mercedes), 4. Kimi Rajkonen (Finska, Ferari), 5. Maks Verštapen (Holandija, Red Bul), 6. Danijel  Rikardo (Australija, Red Bul), 7. Fernando Alonso (Španija, Meklaren), 8. Serhio Perez (Meksiko, Fors Indija), 9. Felipe Masa (Brazil, Vilijams), 10.  Esteban Okon (Francuska, Fors Indija)...

GENERALNI PLASMAN
Vozači: 1. Fetel 86 poena, 2. Hamiton 73, 3. Botas 63, 4. Raikonen 49, 5. Verštapen 35...
Timovi: 1. Mercedes 136 poena, 2. Ferari 135, 3. Red Bul 57, 4. Fors Indija 31, 5. Vilijams 18...

Trka za Veliku nagradu Španije voziće se u nedelju od 14.00.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar