"Novakov koncept? Zagrljaji, ljubav i Pepe Imas"!

Pepe Imas, mentalni trener i spiritualni guru Novaka Đokovića, kaže da najbolji srpski sportista funkiconiše po konceptu – "zagrljaj, ljubav i Pepe Imas".  Imaz: Nisam guru, ne znam ni šta to znači! Novak je prihvatio koncept zagrljaja i ljubavi, ali i dalje ima želju za pobedom i ona nije nestala. Tenis i ljubav idu jedno sa drugim", poručuje iz Madrida član Đokovićevog stručnog tima

Tenis 13.05.2017 | 08:15
"Novakov koncept? Zagrljaji, ljubav i Pepe Imas"!
Novak Đoković na mastersu u Madridu brani titulu bez podrške trenera i stručnog tima. Neposredno pred turnir u Španiji otpustio je trio koji je godinama bio uz njega i sa kojim je zabeležio sve uspehe u karijeri - Marjana Vajdu, Fil Griča i Miljana Amanovića.

Uprkos tome, stigao je do polufinala, gde će se sutra boriti sa Rafaelom Nadalom. U njegovom boksu su brat Marko, koji ima ulogu trenera, psihoterapeut i Pepe Imaz, "lajf kouč", sa kojim intenzivno sarađuje nekoliko meseci.

"Oni su više od tima, oni su prijatelji, porodica. Oni su sa mnom već dugo, pogotovo moj brat, i tu su svi da me podrže. Tu su da mi daju energiju sada kada se nalazim u nekoj vrsti tranzicije, dok tražim novom trenera. Oni su tu za mene i osećam se veoma dobro sa njima", izjavio je Đoković.

O Pepeu Imazu mnogo se pisalo tokom leta, kada je objavljen snimak iz njegove škole u Marbelji i "jedan čas" kome su prisustvovali i Novak Đoković i njegov brat Marko. To je izazvalo brojne polemike, budući da je baš u to vreme Đokovićeva forma naglo opala, beležio je veoma loše rezultate, nakon toga izgubio i prvo mesto na ATP listi, a do danas se nije vratio na nivo igara koje su mu donosile uspehe prethodnih godina.

Diskutabilno je i to čime se zapravo bavi Pepe Imaz, bivši teniser. Njegova škola tenisa koja se zove "Ljubav i mir", pomaže igračima da razviju svoje teniske veštine i dostignu najviši profesionalni nivo, ali na drugačiji način. Fokus je na mentalnom i emocijalnom aspektu ispred fizičke i taktičke pripreme.

Imaz, kojeg mnogi nazivaju Novakovim mentalnim guruom, opet je to negirao.

"Ja nisam psiholog, ali ni guru. Ja i ne znam šta znači to biti guru. 'Prišili' su mi mnoge etikete. Poštujem tuđa mišljenja, jer svako ima pravo na to, ali ne zaslužujem ovo", izjavio je za špansku televiziju 42-godišnji Imaz.

On je rekao da je već dugi niz godina u tenisu.

"Moj život je bio i ostao tenis. I pre saradnje sa Novakom bio sam uvek tu, ali nisam bio tako poznat i prisutan u medijima, jer ranije nisam bio u blizini tako velike zvezde", dodao je Imaz, kojem je tokom kratke teniske karijere najbolji plasman na ATP listi bio 146. mesto.

Imaz je objasnio da najviše vremena sa Đokovićem provodi po završetku dnevnih obaveza.

"Normalno, najviše vremema provodimo zajedno uveče, po povratku u hotel. Tada delimo trenutke, razgovaramo o svemu, i o tenisu. Lepo je deliti mišljenje sa Novakom",dodao je španski "lajf kouč".

On je dodao da Đoković i dalje želi da bude najbolji.

"Sportista koji koji širi ljubav i poštovanje ne znači da će dozvoliti nekome da ga pobedi. Kad nekog voliš, ne znači da želiš da bude bolji od tebe. Novak je uvek imao istu želju za pobedom i ona nije nestala. Bilo je nekih promena, od kada je otišao Boris Beker, ali Novak je prihvatio koncept zagrljaja, ljubavi i Pepea Imaza. O meni se pričaju razne stvari, ali time se ne zamaram. Tenis i priča o ljubavi idu jedno sa drugim. Igrati sa ljubavlju znači poštovati sebe i druge", zaključio je Imaz.

Novak je trenutno drugi igrač planete sa 4.185 poena manje od Endija Marija na čelu ATP tura.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Janko

14.05.2017 14:21

Od pocetka saradnje sa Pepeom...Novak je izgubio smisao igre tenisa...u tenisu postoje dva igraca i mreza .....i nema ljubavi i Pepea...i davanja ljubavi posle pobede a pognuta glava posle poraza....zato i nema Obradovica, Bekera ..Vajde.....jel Pepe misli da oni ne vole ljude......dok se igrao tenisa Nole je i pobedjivao...kad je pokusao da napravi nauku ...gubio je ...to se u matematici zove dva plus dva...

ODGOVORITE