Madrid: Za finale - Đoković vs Nadal 50. put!

Nole, evo ga čovek koji ne može da ti uzme set četiri godine: Pobedi ga za jubilej! Rafael Nadal u polufinalu Mastersa u Madridu.  Novak Đoković i Rafael Nadal odlučiće u subotu od 13. 30, jubilarnim 50. međusobnim duelom, ko će biti finalista Mastersa u Madridu.  Simona Halep prva je učesnica finala turnira iz Premijer serije u Madridu.

Tenis 12.05.2017 | 19:15
Madrid: Za finale - Đoković vs Nadal 50. put!
Duel teniskih divova, za plasman u veliko finale!

Novak Đoković i Rafael Nadal srešće se u polufinalu turnira u Madridu, gde je Srbin ušao bez borbe, predajom Keija Nišikorija, a Španac trijumfom protiv Davida Gofana u dva seta - 7:6, 6:2.

Đoković je do polufinala u 'Magičnoj kutiji', gde brani titulu, stigao bez borbe jer mu je Japanac Kei Nišikori predao meč, dok je Nadal savladao Davida Gofana iz Belgije – 7:6(3), 6:4.

Belgijanac, koji igra sjajno u poslednje vreme, namučio je Španca samo u prvom setu, kada nije iskoristio samo jednu brejk šansu koju je uspeo da stvori.

Gledali smo veoma dobar tenis, čak i u drugom delu meča, a Rafa je u prvom propustio šest prilika da rivalu oduzme servis i pre taj-brejka stigne do vođstva.

Ipak, iako je Gofan vratio rani mini-brejk, Nadal je brzo preuzeo kontrolu i drugu od četiri vezanje set lopte predvorio u prednost.

David je sigurno ušao u nastavak meča, ali nije imao šanse protiv raspoloženog Španca – koji mu još dva puta oduzima servis i potpuno zasluženo posle tačno dva časa igre prolazi dalje.

Poznat je i prvi učesnik drugog polufinala, pošto je Pablo Kuevas iz Urugvaja u tri seta bio bolji od Nemca Aleksandera Zvereva 3:6, 6:0, 6:4, a svoj rivala saznaće posle duela Hrvata Borne Ćorića i Dominika Tima iz Austrije od 21.30.

Rivali koji su i svojim duelima obeležili tenisku epohu odigraće u glavnom gradu Španije okruglo PEDESETI međusobni meč, a u dosadašnjih 49 uspešniji je bio Đoković, sa 26 pobeda.

Interesantno je da je Novak u seriji od čak sedam uzastopnih trijumfa nad Rafom, koji ga je poslednji put savladao 2014, u finalu Rolan Garosa.

Ove sezone još se nisu sretali.

Turnir u Madridu prvi je na kojem Đoković nastupa posle rastanka sa praktično celim stručnim štabom, a do plasmana među najbolja četiri Novak je eliminisao Nikolasa Almagra i Felisijana Lopeza.

Sa druge strane, Nadal je nakon osvajanja Monte Karla nastavio u istom ritmu i u "Kaha Magiki", gde je pobedio i Fabija Fonjinija i Nika Kirjiosa. On je

Interesantno je da su Đoković i Nadal odigrali samo dva meča u Madridu - 2011. je Novak slavio u finalu (7:5, 6:4), a 2009. je Španac bio uspešniji u polufinalu (3:6, 7:6, 7:6).

Na šljaci su odigrali 21 meč i Nadal je pobedio 14 puta.

Najbolji srpski sportista u istoriji drži prva dva mesta kada su najveća rivalstva u Open eri u pitanju – niko nije odigrao više duela od njega i Nadala, dok je na drugoj poziciji istorijat Novakovih okršaja sa Rodžerom Federerom, gde takođe vodi – 23:22.

Takođe, Đoković kompletira Top 5, pošto se sa Endijem Marijem sastajao 36 puta, slavivši u 25 navrata.

Subotnji duel počeće u 13.30 časova.

Madrid Masters – četvrtina finala:

Nišikori – Đoković predaja
Kuevas – Zverev 3:6, 6:0, 6:4
Gofran – Nadal 6:7(3), 2:6
21.30 Ćorić – Tim

Simona Halep prva je učesnica finala turnira iz Premijer serije u Madridu.

Rumunka, osma teniserka sveta, nije imala previše problema protiv Anastasije Sevastove iz Letonije pošto je do trijumfa stigla za 75 minuta igre – 6.2, 6.3.

Halep je prvi deo duela prelomila u svoju korist u drugoj polovini, sa dva uzastopna brejk, da bi 14. pozicija slabije plasiranoj rivalki, na rani brejk u drugom setu, odgovorila sa tri nova oduzeta servisa.

Ona će se za trofej boriti protiv bolje iz okršaja između Svelane Kuznjecove iz Rusije i Francuskinje Kristine Mladenović, koje se sastaju od 20.00.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar