Đerar Pike diže revoluciju u tenisu!

Štopera Barselone u ovoj nameri podržali Đoković, Mari i Nadal.

Tenis 14.05.2017 | 14:00
Đerar Pike diže revoluciju u tenisu!
Neizostavni član prve postave Barselone poslednjih 10 sezona, Đerar Pike mogao bi da napravi pravu malu revoluciju u tenisu, a u tome ga podržavaju najveći asovi belog sporta.

Kako prenose španski mediji, Katalonac ima nameru da napravi takmičenje koje bi bilo pandan Dejvis kupu, zašta su uz njega stali Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari. Većina vrhunskih tenisera se već godinama žali na format jednog od najstarijih sportskih takmičenja na svetu, ali se u vrhu ITF-a ništa ne dešava. Uvek se nađe opravdanje da do promene ne dođe, te su igrači počeli da dišu glas, pre svih Novak, Rafa i Endi.

Pike, koji je poznat kao veliki ljubitelj tenisa, te ne propušta gotovo sve velike turnire u Evropi, prepoznao je u tome očiglednu poslovnu priliku, tako da planira da napravi svoje takmičenje, uz uvažavanje zahteva najvećih zvezda belog sporta. Naravno, ovi su to odmah pozdravili na mastersu u Madridu, gde je često (ali ne i rado) viđen gost i štoper Barse. Predlog je da se organizuje 10-dnevni turnir u jednom gradu gde bi se takmičilo 16 reprezentacija po nokaut sistemu.

"Videti jednu od fudbalskih veličina kako pokušava da pozitivno utiče na svet tenisa, donosi samo dobro", kaže dvanaestostruki grend slem pobednik, Novak Đoković, "Pričali smo o tome u nekoliko navrata i baš mi je drago da postoje ljudi kao što je Đerar koji su spremni da žrtvuju svoje vreme i energiju da načine igru boljom. Nadam se da će uspeti u tome!"

Teniserima najviše smeta raspored Dejvis kupa pošto oni najuspešniji imaju velikih problema da se stave na raspolaganje reprezentaciji.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar