Madrid: Rafa i Nole sigurni, slijedi Kei, ispao Mari i još...!

Novakova prva pobeda u dva seta na šljaci! Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Felisijanom Lopesom – 6:4, 7:5.  Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'! Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju u osmini finala Mastersa u Madridu eliminisavši prvog igrača sveta Endija Marija u dva seta – 6:3, 6:3.  Nadal ubedljiv, Timu triler protiv Dimitrova! Rafael Nadal ubedljivo je savladao Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, dok je Domink Tim posle drame pobedio Dimitrova, 2:1, u osmini finala Mastersa u Madridu.

Tenis 11.05.2017 | 21:13
Madrid: Rafa i Nole sigurni, slijedi Kei, ispao Mari i još...!
Đoković je za razliku od prvog meča sa Nikolasom Almagrom odigrao odličan meč, bez većih oscilacija, i slavio posle nešto više od 75 minuta igre.

Novak je podsetio na najbolje partije iz prošle sezone i tek u četvrtom susretu ostvario prvi maksimalan trijumf na šljaci u 2017. godini.

Meč u ’Magičnoj kutiji’ imao je zanimljivu uvertiru, pošto je kiša napravila problem – organizatori su se poneli poprilično amaterski, pa su se dvojica tenisera vraćala u svlačionicu, uprkos tome što je bilo padavina i pre početka.

Ipak, to uopšte nije uticalo na kvalitet tenisa jer su i Đoković i Lopes pružili sjajnu partiju. U nekim trenucima delovalo je kao da su zamenili mesta, pošto je Srbin pogađao neverovatne voleje, a Španac se još bolje branio u dugim razmenama.

Jedna neobična situacija možda je i rešila pitanje pobednika u prvom setu, kada je Novak došao do šanse jer je njegov suparnik stao, da bi u drugom delu igre viđena maltene preslikana situacija iz prvog – s tim da je Đoković ovoga puta do ključnog brejka došao u 12. gemu.

Ovo je bio jubilarni, 10. međusobni duel Novaka i Felisijana, i deveti trijumf drugog igrača na ATP listi.

Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Felisijanom Lopesom, zakazao je duel sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je u dva seta bio bolji od Davida Ferera.

Osmi teniser planete trijumfovao je lakše nego što se očekivalo protiv iskusnog Špancem sa 6:4, 6:3, u osmini finala ATP turnira u Madridu.

Japanac je ekspresno krenuo i već u prvom gemu duela napravio brejk. Do kraja seta igrači su razmenili po brejk, a set je pripao Nišikoriju.

Dobru igru iz prvog seta, osmi teniser sveta preneo je u drugi i na kraju lako pobedio pobedio 30. igrača planete.

Đoković i Nišikori odigrali su do sada 13 mečeva, a srpski teniser slavio je na čak jedanaest.

Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'! Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju u osmini finala Mastersa u Madridu eliminisavši prvog igrača sveta Endija Marija u dva seta – 6:3, 6:3.

Mladi teniser ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je posle sat i 26 minuta igre pobedio svetskog broja jedan.

Prvi set obilovao je brejkovima na obe strane, a hrvatski teniser odlučujući je napravio u sedmom gemu, kada je poveo sa 4:3. Usledio je veoma siguran servis gem Ćorića, posle čega je ponovo uspeo da oduzme servis Mariju i tako dobije prvi set.

U drugom setu igralo se dosta ujednačeno, ali bilo je primetno da Mari ne igra dobro. Pedesetdeveti teniser planete odlučujući brejk napravio je u osmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 5:3.

Ćorić je potom servirao za meč – prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu za trijumf nad prvim igračem planete.

Britanac je tako nastavio sa promenljivim partijama ovog proleća, pošto je prethodno bio eliminisan u prvoj rundi Mastersa u Indijan Velsu, potom u drugoj rundi turnira u Monte Karlo, dok je u Barseloni, koja je prethodila Madridu, poražen u polufinalu od Dominika Tima.

Ranije u toku godine, Mari je bio elmininisan u šesnaestini finala Australijan Opena od Miše Zvereva.

Đoković će tako imati priliku da smanji prednost nad Marijem, s obzirom da je Britanac prošle sezone dogurao do finala u kojem je poražen upravo od Novaka.

Zverev bolji od Berdiha, kraj za Raonića! Nemački Aleksandar Zverev savladao je Tomaša Berdiha po setovima 6:4, 6:4, dok je Miloš Raonić eliminisan od Davida Gofana u osmini finala Mastersa u Madridu.

Devetnaesti teniser sveta nastavio je sa odličnim partijama na šljaci, pošto je malo pre Madrida osvojio ATP turnir u Minhenu.

Sa druge strane Berdih ovog proleća pruža blede partije, pošto je posle eliminacije u osmini finala Monte Karla, sada poražen u istom delu turnira u Madridu.

Zverev je relativno lako dobio prvi set, pošto mu je bio potreban svega jedan brejk. U drugom setu viđena je drugačija situacija, nemački teniser je poveo sa 4:1, Berdih je uspeo da izjednači, ali je potom usledio novi brejk Zvereva, koji na kraju zasluženo slavi.

U sledećem kolu igraće protiv Kuevasa koji je bio bolji od Benoe Pera (7:5, 0:6, 6:1).

Kanađanin Miloš Raonić poražen je od Davida Gofana, relativno lako pošto je Belgijanac slavio sa 2:0 po setovima 6:4, 6:2.

Raonić od starta meča nije imao odgovor na igru Gofana, a u drugom setu viđen je totalni pad u igri šestog tenisera sveta, pa je Gofan lako prošao u naredno kolo, gde će mu rival biti bolji iz duela Kirjos – Nadal.

Nadal ubedljiv, Timu triler protiv Dimitrova! Rafael Nadal ubedljivo je savladao Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, dok je Domink Tim posle drame pobedio Dimitrova, 2:1, u osmini finala Mastersa u Madridu.

“Kralju šljake“ bilo je potrebno svega sat i 13 minuta igre da pobedi dvadesetog tenisera sveta, rezultatom 6:3, 6.1.

Kirjos je jači otpor pružio samo u prvom setu, kada je uspeo da vrati brejk i smanji na 3:2. Međutim od tada je krenulo sve nizbrdo za Australijanca koji je do kraja meča osvojio samo jedan gem.

Peti teniser sveta u četvrtfinalu igraće sa Davidom Gofanom koji je posle dva seta pobedio Miloša Raonića.

Austrijanac Dominik Tim trijumfovao je nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 7:6), a u trećem setu viđena velika drama, pošto je deveti teniser sveta slavio u taj-brejku sa 11:9.

Mladi Austrijanac spasio je čak tri uzastopne meč lopte u 13. gemu trećeg seta, a potom se susretao sa još dve, koje je takođe uspešno spasio.

Na kraju posle dva sata i 36 minuta igre, Tim je pobedio i u narednom kolu sastaće se sa Bornom Ćorićem, koji je napravio senzaciju pobedivši Endija Marija.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

ATP Masters Madrid:

osmina finala:

Đoković - Lopes 2:0 (6:4, 7:5)
Nišikori - Ferer 2:0 (6:4, 6:3)
Gofan - Raonić 2:0 (6:4, 6:2)
Zverev - Berdih 2:0 (6:4, 6:4)
Ćorić - Mari 2:0 (6:3, 6:3)
Kuevas - Per 2:1 (7:5, 0:6, 6:1)
Tim - Dimitrov 2:1 (6:4, 4:6, 7:6)
Nadal - Kirjos 2:0 (6:3, 6:1)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar