Madrid: Fonjini mučio Rafu, Lopes na Noleta!

Fonjini namučio Nadala, Španac u osmini finala! Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu pošto je pobedio 29. igrača sveta Fabija Fonjinija sa 2:1 (7:6, 6:3, 6:4).  Đoković igra protiv Lopesa u osmini finala! Španski teniser Felisijano Lopes plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je pobedio 32. igrača, Žila Simona, posle tri seta, 6:3, 3:6, 7:6.

Tenis 10.05.2017 | 22:10
Madrid: Fonjini mučio Rafu, Lopes na Noleta!
Lopes, 38. igrač sveta, pobedio je za dva sata i 14 minuta. On je prvi set dobio zahvaljujući brejku u osmom gemu, dok je u drugom setu napravio jedan brejk, a Simon mu je dva puta oduzeo servis.

Obojica su u trećem setu napravili po jedan brejk, pa je pobednik rešen posle taj-brejka, koji je Lopes dobio sa 7:3.

Lopes će u osmini finala igrati protiv drugog igrača sveta Novaka Đokovića, koji je ranije pobedio Španca Nikolasa Almagra posle tri seta, 6:1, 4:6, 7:5.

Djoković i Lopes su do sada igrali devet puta, uz osam pobeda srpskog tenisera. Poslednji put igrali su prošle godine na mastersu u Indijan Velsu, kada je Đoković pobedio sa 6:3, 6:3.

Fonjini namučio Nadala, Španac u osmini finala! Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu pošto je pobedio 29. igrača sveta Fabija Fonjinija sa 2:1 (7:6, 6:3, 6:4).

Peti teniser sveta nije tako lako došao do pobede nad Italijanom i prvi set je dobio posle sat i 22 minuta. Italijan je propustio tri brejk lopte.

Drugi set pripao je Fonjiniju, da bi u trećem odlučujućem ’Bik sa Maljorke’ ispustio tri brejk lopte, ali je na kraju slavio za plasman među 16 najboljih.

Nadal će se u osmini finala sastati sa Nikom Kirjosom koji se među 16 najboljih pobedom protiv 47. igrača sveta Amerikanca Rajana Herisona od 6:3, 6:2.

Pored Nadala, u osminu finala ranije su se plasirali Miloš Raonić, Kei Nišikori i Nik Kirjos.

Kanadski teniser pobedio je 26. igrača sveta Žila Milera iz Luksemburga posle dva seta, 6:4, 6:4.

Raonić je šesti teniser sveta, a za pobedu mu je bilo dovoljno da napravi po jedan brejk u oba seta.

On će u osmini finala igrati protiv devetog nosioca Davida Gofana iz Belgije.

Osmi teniser sveta Kei Nišikori iz Japana plasirao se u osminu finala pobedom protiv 40. na ATP listi, Argentinca Dijega Švarcmana, sa 1:6, 6:0, 6:4.

Nišikori će igrati protiv 30. tenisera sveta, Španca Davida Ferera, kome je Francuz Žo Vilfrid Conga bez borbe predao meč.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar