Novak ni riječ o Agasiju: Znam da ne igram najbolje!

Novak Đoković nije želeo da se bavi spekulacijama o svom novom potencijalnom treneru.

Tenis 11.05.2017 | 09:15
Novak ni riječ o Agasiju: Znam da ne igram najbolje!
Srbin je u sredu ostvario prvu pobedu otkako je otpustio Marjana Vajdu i ostatak stručnog štaba, ali se namučio dok je izborio plasman u osminu finala Madrida.

"Znam da ljudi spekulišu i traže potencijalne trenere, prave listu jer sam rekao da mi je potreban neko ko se idealno uklapa u profil osobe koja je bila već u mojoj situaciji, koja je osvajala Gren slemove. Nema mnogo takvih šampiona u istoriji sporta, pa je normalno da se pojavljuju imena. Ne mogu više o tome da pričam, već samo o onima koji su u mom timu. Trenutno nije niko, ali će do Rolan Garosa ili posle njega biti neko", istakao je srpski teniser.

Đoković je na startu svoje nove ere nadigrao Španca Nikolasa Almagra sa 6:1, 4:6, 7:5, posle skoro dva i po sata igre.

"Ovo mi je četvrti meč na šljaci ove sezone, svaki je bio neizvestan, dramatičan. Sa pozitivne strane, dobro je sa psihološkog aspekta i mentalne snage i sticanja samopouzdanja. Moram da ga gradim jer ne pobeđujem često, a ovo pomaže u tome. Mislim da sam igrao prilično dobro cela dva seta, imao 40:15 dva puta u drugom da završim meč, ali nisam iskoristio šanse. Teško je igrati protiv Nika na bilo kojoj podlozi, posebno kada je na vrhuncu, vrlo je brz. Sada je bio vrlo motivisan, snažno i precizno je udarao, jednako dobro sa obe strane. Kada ne pravi greške, može da pobedi bilo koga. Ali sam izdržao i znao da ću na kraju dobiti šansu, što se i dogodilo", rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je na svom ovogodišnjem nivou, uz previše oscilacija i padova u igri tokom meča.

"I dalje tražim način da održim visok nivo igre. Svestan sam da ne igram najbolje, ali verujem u sebe i proces. Igra će eventualno doći. Mogu da izvučem dosta pozitivnog iz ovog meča, igrao konstantno dobro jedan deo, koristio prilike, odlično vraćao servise, nisam previše grešio. Potom sam imao period od četiri gema kada nisam bio sjajan. Ali sam uspeo da se oporavim od toga. Normalno je da ima uspona i padova, pokušaću da ih smanjim", dodao je srpski teniser.

Đoković je dominirao svetskim tenisom od 2011. kada je prvi put postao broj 1, ali skoro godinu dana ne može da se vrati na taj nivo.

"Kada sam prvi put postao broj 1 i osvojio Vimbldon, to je bilo ostvarenje snova koje se dogodilo u dva dana. To me još više motivisalo da igram dobro i što duže ostanem na vrhu. Ne postoji određena formula za to, kod svakog igrača je drugačije. Svako reaguje drugačije kada to dostigne. Neko se zadovolji vrlo brzo, ne uživa više, što je u redu. Neki osećaju odgovornost zbog nove uloge i motivisani su da ostanu tu, upišu se u istoriju. Ja sam imao sreću da dugo budem broj 1. To je jedna od stvari koje me inspirišu, da se opet borim za to. Endi je trenutno zasluženo na tom mestu, odlično se nosi s tom situacijom. Naporan rad se isplatio. Sada se vraćaju Rafael Nadal i Rodžer Federer, dolaze i drugi, mlađi igrači, koji su gladni. Kada si na vrhu osećaš se kao da te svi love, da žele da te svrgnu, što je normalno. Tako funkcioniše. Trenutno ja nisam tu, ali osećam i želim da se vratim", istakao je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar