Insajder: Fetel ima predugovor sa Mercedesom?

Iz pera italijanskog novinara Lea Turinija, inače veoma pouzdanog Ferarijevog insajdera stiže vest da se Sebastijan Fetel već “obećao” Dajmleru.

Ostali sportovi 12.05.2017 | 12:00
Insajder: Fetel ima predugovor sa Mercedesom?
Borba za ovogodišnju titulu tek je počela, a već se šuška o senzacijonalnom transferu za 2018. godinu. Naime, talijanski novinar Leo Turini, rado viđen u Ferariju piše kako seSebastijan Fetel za sledeću sezonu već obećao Dajmleru, odnosno Mercedes AMG Petronasu.

“Nije nikakva tajna da je posle Rozbergovog povlačenja Mercedes zvao Fetela. Tokom predsezonskih tesiranja u Barseloni, Niki Lauda kazao je prijateljima da su sa Fetelom napravili predugovor za narednu sezonu”, konstatovao je Turini potkrepljujući svoju izjavu podatkom da Nemcu ugovor sa Skuderijom ističe na isteku ove takmičarske sezone.

Ako se i obistine Turinijeve tvrdnje, to bi značilo da je Valteri Botas od strane Toto Volfai Nikjija Laude doveden u ekipu kao instant rešenje koje nije zamišljeno kao trajna strategijska opcija za Mercedes. Budući da Valteri Botas ima samo jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, ovakav rasplet situacije mogao bi da bude i realan. Naravno, očekuje se i potez Ferarija koji će u nošen dobrim rezultatima iz ove sezone svakako pokušati da izvede manevar koji bi mogao da zadrži Sebastijana Fetela u krilu ekipe iz Maranela.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar