Madrid: Almagro na Novaka, Mari siguran i još...!

Almagro prvi Novakov rival u Madridu! Španski teniser Nikolas Almagro biće prvi protivnik Novaka Đokovića na Mastersu u Madridu.  Mari rutinski, prošli i Hrvati! Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, pobedom nad Marijusom Čopilom iz Rumunije posle dva seta, 6:4, 6:3.

Tenis 09.05.2017 | 22:30
Madrid: Almagro na Novaka, Mari siguran i još...!
Almagro je na startu drugog turnira iz serije 1.000 na šljaci savladao sunarodnika Tomija Robreda, rezultatom 6:3, 3:6, 6:1.

On će u drugoj rundi igrati sa braniocem titule Đokovićem, sa kojim je do sada četiri puta ukrstio rekete i doživeo isto toliko poraza.

Poslednji put Đoković i Almagro sastali su se pre dve godine u Rimu, kada je Srbin slavio sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:3.

Ukoliko savlada Almagra, drugog tenisera sveta čeka bolji iz meča Žil Simon – Felisijano Lopes.

Mari rutinski, prošli i Hrvati! Prvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, pobedom nad Marijusom Čopilom iz Rumunije posle dva seta, 6:4, 6:3.

Mareju je za pobedu bilo dovoljno da napravi po jedan brejk u oba seta, prvi je rešio na 5:4, posle slabog starta duela, a drugi na 3:2, ne dozvolivši Rumunu nije jednu brejk priliku..

Drugu rundu izborio je talentovani Nemac Aleksandar Zverev koji je posle dosta problema sa servisom u prvom setu uspeo da slomi Fernanda Verdaska sa 7:5, 6:3 i izbori okršaj sa Marinom Čilićem.

Osmi nosilac Austrijanac Dominik Tim plasirao se u osminu finala pobedom protiv Amerikanca Džareda Donaldsona posle dva seta, 6:3, 6:4. Tim će igrati protiv pobednika duela Ive Karlovića iz Hrvatske i Igora Dimitrova iz Bugarske.

U osminu finala se plasirao i Belgijanac David Gofan, koji je pobedio Nemca Florijana Majera sa 7:6, 6:0. Deveti nosilac Gofan će igrati protiv pobednika duela Kanađanina Miloša Raonića i Žila Milera iz Luksemburga.

Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo turnira u Maridu pošto je pobedio Mišu Zvereva iz Nemačke sa 6:3, 7:6. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela francuskih tenisera Pola Anrija Erbera i Lukasa Puja.

Drugi Hrvat Karlović pobedio je u prvom kolu Španca Roberta Bautistu Aguta sa 7:6, 6:7, 7:6. Karlović će igrati protiv Igora Dimitrova iz Bugarske, koji se sa 7:6, 6:4 pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera.

Amerikanac Rajan Herison plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Australijanca Bernarda Tomića sa 7:5, 4:6, 6:2. On će igrati protiv Nika Kirjosa iz Australije, koji je pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa sa 7:6, 6:4.

Svoj nastup u Madridu, gde brani titulu, u sredu će početi Novak Đoković, a prvi rival mu je domaći predstavnik Nikolas Almagro.

Madrid Masters, utorak:

Harison – Tomić 7:5, 4:6, 6:2
Karlović – Bautista 7:6, 6:7, 7:6
Robredo – Almagro 3:6, 6:3, 1:6
Ramos – Švarcman 1:6, 3:6
Per – Karenjo-Busta 6:3, 6:4
M. Zverev – Ćorić 3:6, 6:7
Majer – Gofan 6:7, 0:6
Has – Miler 4:6, 6:7
Erbert – Puj 7:6, 6:7, 6:3
Mari – Čopil 6:4, 6:3
Donaldson – Tim 3:6, 4:6
A. Zverev – Verdasko 7:5, 6:3

Vandevej prekinula seriju Zigmundove! Koko Vandevej pobedila je Lauru Zigmund sa 2:1 po setovima (6:2, 4:6, 6:3) u šesneaestini finala WTA turnira u Madridu.

Amerikanka je tako prekinula niz pobeda Nemice, koja je na turnir u Španiju došla posle titule u Štutgartu. Meč je u prva dva seta obilovao brejkovima, dok je u trećem Vandevej napravila jedan odlučujući, koji je držala do kraja meča.

U osmini finala Koko će se sastati sa Karlom Suares Navaro, koja je u tri seta pobedila Karolinu Voznjaki.

Od ostalih mečeva koji su se igrali u utorak, Simona Halep je posle dva sata igre savladala Italijanku Robertu Vinči, dok je Miskai Doi lako izbacila Donu Vekić, prepustivši joj svega dva tri gema.

Ranije na turniru, srpska teniserka Jelena Janković poražena je u tri seta od Dominike Cibulkove.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar