"Novak je u rasulu, valjda će šok terapija uspjeti"!

Piter Fleming, teniski analitičar Skaj Sporta, nada se da će 'šok terapija' u vidu otpuštanja celog tima pomoći Novaku Đokoviću da povrati nivo igre.

Tenis 09.05.2017 | 18:30
"Novak je u rasulu, valjda će šok terapija uspjeti"!
Takođe, šestostruki osvajač Grend Slemova u dublu smatra i da se najbolji srpski sportista u istoriji trenutno nalazi u rasulu.

Drugi teniser sveta otpustio je prošlog petka ceo stručni štab, a javnost se prethodnih dana bavi licitacijom ko bi mogao da preuzme treninge nekadašnjeg apsolutnog vladara 'belog sporta' i osvajača 12 najvećih pehara.

"Sve to je pomalo čudno i apsolutno neverovatno jer pričamo o čoveku koji je nekada bio najspremniji igrač na Turu, pre svega u pogledu kretnje i balansa. Teniser ne može da bude spremniji od onog nivoa na kom je Novak bio. Ipak, ova odluka znači da on želi potpunu promenu radne okoline, pa šta god bio razlog, a mora da prevazilazi okvire tenisa, potreban mu je restart – što je svakako šokantno jer se radi od drugom najboljem igraču planete", kaže Fleming.

Đoković je nastavio sa padom od kraja prošle godine, pa je u 2017. završavao takmičenje već u ranim fazama turnira, a to će pokušati da promeni na Mastersima u Madridu (titula) i Rimu (finale), odnosno na Rolan Garosu – gde brani titulu.

"Putovaće s nekim, a ako bude pokušao da sve sam ogranizuje – onda će primeniti način koji smo mi koristili pre 30 godina. Nije da će se mučiti, ali je ovo svakako interesantna promena. Očigledno, sve što se dešavalo bilo je malo previše za njega. Nešto nije bilo u redu s njegovim štabom. Iako su oni maksimalni profesionalci, nikad ne možete da znate. Kada je bio najbolji na svetu, u periodu od tri, četiri godine, to je činio na najbolji mogući način i imao je motivaciju da daje sve od sebe svakog dana, na svakom meču. Ali, od kada je osvojio Frenč Open nešto je postalo drugačije, a on želi povratak na staro. Sve u svemu, ovo je ogromna odluka, a on veruje da su drastične mere one koje su potrebne", zaključio je Amerikanac.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikica

09.05.2017 17:56

Nikad vise DJOLE JE ZAVRSIO NESLAVO KARIJERU

ODGOVORITE
Name

frontal

09.05.2017 19:05

Car je i bice opet,a ti si za zaliti!

Name

Budista

09.05.2017 19:46

Dali je Dalaj-Lama u timu ili da mu Nana Hatka salije stravu.