Madrid: Jankovićeva poražena na startu!

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je na startu turnira u Madridu, pošto je u prvom kolu izgubila od Slovakinje Dominike Cibulkove 6:4, 5:7, 7:5.

Tenis 07.05.2017 | 23:55
Madrid: Jankovićeva poražena na startu!
Jelena poražena u "maratonu"! Iskusna srpska teniserka servirala je za pobedu nad svetskom "broj 5", ali je ipak elimisana na startu turnira u Madridu.

Meč je trajao skoro tri sata, Jankovićeva je, kao i mnogo puta ranije u karijeri servirala za pobedu, ali nije uspela, pa je Cibulkova slavila i povela u međusobnom skoru 3:2.

"Milioniti" dramatičan meč u karijeri odigrala je u nedelju uveče Jelena Janković, trenutno 56. na WTA listi.

Nažalost, nije uspela da se plasira u drugo kolo Madrida, pošto je nakon bezmalo tri sata izgubila od Dominike Cibulkove - 4:6, 7:5, 5:7.

Da poraz bude bolniji, Jankovićeva je servirala za pobedu, ali je "dinamitna" Slovakinja uspela da se izvuče i potom trijumfuje. Time je povela u međusobnom skoru sa 3:2.

U drugom kolu sastaće se sa kvalifikantkinjom iz Francuske Osean Dodin (63), koja je bila bolja od Andree Petković - 6:3, 6:3.

Prvi nosilac je Nemica Angelik Kerber, drugi Čehinja Karolina Pliškova, treći Rumunka Simona Halep, a tu je i Marija Šarapova, koja je dobila "vajld kard" i na startu će se sastati sa Mirjanom Lučić Baroni iz Hrvatske.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar