Raonić ostavio Troickog bez finala u Istanbulu!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru u Istanbulu, pošto je u polufinalu poražen od Miloša Raonića iz Kanade u dva seta – 6:2, 6:3.  U finalu Istanbula igraće Raonić i Čilić. Srpski teniser nije imao šanse, ali je zaradio 90 bodova i preko 22. 000 dolara.

Tenis 07.05.2017 | 10:00
Raonić ostavio Troickog bez finala u Istanbulu!
Raonić je u njihovom šestom međusobnom duelu do pete pobede došao posle 66 minuta igre.

Kanađain će u finalu turnira u Istanbulu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je ranije u dva seta pobedio Argentinca Dijega Švarcmana.

Raonić je u gotovo svim segmentima igre nadigrao Troickog, petog nosioca na turniru u Istanbulu – dvaput je u pravom setu oduzeo servis srpskom teniseru, dok mu je u drugom to jednom pošlo za rukom.

Viktor Troicki nanizao je pobede nad Markosom Bagdatisom, Karenom Kačanovim i zemljakom Laslom Đereom, ali protiv Miloša Raonića nije imao šanse.

Četvrti put u pet međusobnih duela, pobedio je Kanađanin crnogorskog porekla - 2:6, 3:6.

Troicki je imao jednu brejk loptu u polufinalu ATP turnira u Istanbulu, pri rezultatu 1:3 u prvom setu i nije je iskoristio, dok je Raonić, postavljen za prvog nosioca trećeg izdanja turnira na Bosforu, iskoristio svaku od tri šanse na meču.

Duel je trajao 66 minuta.

Pre toga, drugi nosilac Marin Čilić pobedio je branioca titule, Dijega Švarcmana, rezultatom 6:1, 7:6 (9:7), a treba reći da je argentinski teniser imao tri set lopte u taj-brejku drugog seta, sve tri propustio i onda izgubio tri poena u nizu, ujedno i meč i titulu.

Švarcman je u petak u četvrtfinalu eliminisao još jednog našeg tenisera, Dušana Lajovića.

Raonić je u gotovo svim segmentima igre nadigrao Troickog, petog nosioca na turniru u Istanbulu. On je u prvom setu dvaput oduzeo servis srpskom teniseru, dok mu je u drugom to jednom pošlo za rukom.

Kanađanin je poveo 0:3, Troicki na 1:3 imao tu jednu brejk loptu, posle čega je viđena egal igra u prvoj polovini drugog seta sve do rezultata 3:2, kada je Troicki još jednom popustio pod retern udarcima visokog rivala i skliznuo u poraz.

Troicki je jednom uspeo da pobedi šestog igrača sveta, Raonića, i to 2015. godine na turniru u Pekingu, a jednom njihov okršaj nije završen. U Tokiju 2012. Troicki je morao da preda zbog povrede pri rezultatu 3:0 u prvom setu.

Čilić i Raonić boriće se u nedelju za titulu, 250 ATP bodova i nagradu od 78.270 dolara, poraženom će ostati uteha u vidu 150 bodova i 41.225 dolara, a polufinalistima je ostalo 90 bodova i 22.330 dolara.

Nagradni fond turnira u Istanbulu je 439.005 dolara.

Prvo izdaje Istanbula, 2015. godine, osvojio je Rodžer Federer pobedom nad Pablom Kuevasom u dva seta, dok je prošle sezone Švarcman u finalu pobedio Grigora Dimitrova 6:7, 7:6, 6:0.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar