Viktor u polufinalu Istanbula, Đere predao meč!

Viktor Troicki plasirao se u polufinale turnira u Istanbulu pošto mu je sunarodnik Laslo Đere predao meč.  Iskusniji od dvojice srpskih tenisera dobio četvrtfinalni meč turnira u Istanbulu predajom u drugom setu.

Tenis 05.05.2017 | 20:20
Viktor u polufinalu Istanbula, Đere predao meč!
Troicki je dobio prvi set sa 6:2, a u drugom mu je Đere predao pri rezultatu 2:3 i to u trenutku kada je uzvratio brejk.

Viktor Troicki će u polufinalu igrati protiv Miloša Raonića koji je u trećem kolu pobedio Australijanca Bernarda Tomića.

U drugom polufinalu sastaju se Argentinac Dijego Švarcman i Hrvat Marin Čilić.

Prošle nedelje je Laslo Đere u Budimpešti slavio iznenađujuću pobedu nad Viktorom Troickim, a sada mu se stariji i kvalitetniji zemljak revanširao na turniru u Istanbulu (nagradni fond 439.000 evra).

Troicki se plasirao u polufinale, u kome će se sastati sa prvim favoritom, Milošem Raonićem, tako što mu je Đere predao meč pri rezultatu 6:2, 2:3.

Meč je do tog trenutka trajao samo 52 minuta, što će svakako pomoći Viktoru da spremniji izađe na megdan sjajnom serveru iz Kanade.

Troicki i Đere su na početku duela "razmenili" brejkove, da bi Viktor do kraja prvog seta još dva puta oduzeo servis rivalu i ubedljivo došao do 1:0.

Đere je u drugom setu najavio povratak u meč, poveo je sa 3:1, ali je posle uzvraćenog brejka odlučio da se povuče.

Bez obzira na ovaj poraz, on će u ponedeljak zabeležiti novi rekordno visoki plasman na ATP listi. U Istanbul je stigao kao 153. na svetu, a prodor do četvrtfinala doneće mu napredak od petnaestak mesta.

Troicki se okreće subotnjem okršaju sa Raonićem, koji je protiv Bernarda Tomića (7:6, 7:6) pokazao da trenutno itekako može da se igra sa njim.

Drugi polufinalni par čine Hrvat Marin Čilić i Argentinac Dijego Švarcman, koji je u petak pre podne eliminisao Dušana Lajovića.

Nagradni fond turnira u Istanbulu je 439.005 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar