Prolećno čišćenje: Koga će Novak zvati umesto Vajde?!

Opcija je mnogo, svi bi želeli da treniraju velikog šampiona, ali pitanje je koga će on hteti.

Tenis 05.05.2017 | 23:15
Prolećno čišćenje: Koga će Novak zvati umesto Vajde?!
Novak Đoković se nakon mnogo promišljanja odlučio na drastičan potez, to jest prekid decenijske, više nego uspešne saradnje sa praktično čitavim stručnim štabom. TrenerMarjan Vajda, stručnjak za kondiciju Gebhart Fil Grič i fizio Miljan Amanović nastavljaju dalje svojim putevima.

Đoković kaže da mu je potreban svež start ne bi li zapalio staru iskru i vratio se tamo gde i pripada, na sam vrh belog sporta. Dok ne izabere novog trenera Novak će se oslanjati na svoje i znanje ljudi koji mu u poslednje vreme najviše pomažu, pre svega na brata Marka i Dušana Vemića. A imena koja bi mogla da se nađu namesto Vajde možemo da ređamo do sutra, ali je malo njih koji zadovoljavaju vrhunske kriterijume saradnje sa perfekcionistom i superprofesionalcem kakav je Đoković. Zato ćemo navesti neke koji deluju kao dobri kandidati za ovu prestižnu poziciju.

BOGDAN OBRADOVIĆ - sada već bivši Dejvis kup selektor i jedan od "prirodnih" kandidata koji dobro znaju našeg asa. Ali upravo to bi mogao da mu bude minus, pošto Novak traži "novu iskru". Ako se Nole pak odluči za našeg stručnjaka ovaj će mu sigurno biti potpuno na raspolaganju, što je i sam više put pomenuo.

DŽON MEKINRO - čuveni Džoni Mek je nedavno na kratko vodio brigu o karijeri Miloša Raonića, ali je odustao iz nepoznatih razloga. Poznato je da Amerikanac voli Srbina i da su slični po karakteru, tako da bi do dogovora moglo lako da dođe. Ovde je problem ipak priroda odnosa, a Novak ne trpi jak autoritet pošto je i sam takav. 

BORIS BEKER - tek što su se rastali, a već ih spajamo. Nemac je za vreme provedeno naNoletovoj klupi dokaza da zna i da hoće. Imao je Đoković sve i pre njega, ali ga je Nemac fino naštelovao i napravio mašinu za pobede, posebno na grend slemovima. Čim je presto njega da sluša, Novak je pao, a pad se nastavlja i dalje. Kažu da je najveći problem između njih dvojice bilo obnavljanje ugovora, te da je BB  tražio previše, jer mu se može. Novak je odbio, a Beker od tada nije uspeo da nađe uhlebljenje, osim ako se u posao ne računa komentarisanje za TV-u. Problem sa njim je što je preskup.

PIT SAMPRAS - idol Novak Đokovića koji oduvek sanja o tome da igra jednostavno kao legendarni Amerikanac grčkog porekla. Sampras pak nije izrazio želju da se bavi trenerskim poslom, ali verujemo da bi njegovi saveti mogli mnogo da pomognu našem asu. Pistol Pit će se teško odlučiti za izlazak iz duboke penzije, ali ko zna. Jer kad šampion nazove...

TONI NADAL - stric Rafe Nadala će na kraju ove sezone prestati da prati sestrića i okrenuće se akademiji koju su napravili u rodnom Manakoru. Španac je veliki stručnjak i nema sumnje da bi doprineo igri Novaka, kojeg inače neobično ceni. Teško bi Tonipristao i teško da bi ga Nole pitao, ali bi bilo zaista dobro, možda i najbolje rešenje.

ANDRE AGASI - iako nikada nije vodio vrhunskog tenisera, Amerikanac sigurno ima šta da ponudi našem asu. Pričalo se i ranije da  bi Agasi mogao da sedne na Noletovu klupu, ali od toga ništa nije bilo. U poslednje vreme Agasi je pojačao priče o bavljenju trenerskim poslom na vrhunskom nivou i čak je rekao da bi mu bilo interesantno da vodi brigu o Niku Kirjosu. Bilo kako bilo, on i Đoković imaju veoma sličan stil igre, a iskustvo koju ima nekadašnji prvi reket sveta je neprocenjivo.

STEFAN EDBERG - Iako Novak zna severnoevropski karakter, nekadašnji trener Rodžera Federera je čini se suviše "hladan" i teško da bi se uklopio u Noletov fazon grljenja i neprestanog zezanja na treninzima. Ali, ko zna, Šveđanin je slobodan, veliki je stručnjak i znalac.

PEPE IMAZ - ovo je naravno šala za kraj. Ne zamerite.

Koga biste vi voleli da vidite u stručnom štabu Novaka Đokovića?

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

joca

05.05.2017 21:36

Sanse da trenira samo ima PEPE IMAZ

ODGOVORITE
Name

petar petrovic

08.05.2017 09:18

Trener Serene Williams, Patrick Murathohlu !!!

ODGOVORITE