Čajem od koprive protiv anemije, upala i prehlade

Lekoviti čaj od koprive popularan je širom sveta jer obiluje velikom količinom vitamina, minerala i hlorofila koji jačaju imunitet i pomažu u lečenju raznih bolesti, prehlada i upala.

Zdravlje 05.05.2017 | 12:01
Čajem od koprive protiv anemije, upala i prehlade
Ako ste podložni čestim prehladama i upalama, kopriva će vam pomoći da ojačate imunitet, jer je bogata bakrom, vitaminom C, magnezijimom, manganom i cinkom.

Kopriva sadrži dosta gvožđa, zbog čega se smatra vernim borcem protiv anemije. Ta bolest često pogađa decu, adolescentne, trudnice i starije osobe, a gvožđe je jako teško nadoknaditi kroz hranu. Da ne biste uzimali različite tablete, najbolje je da pijete čaj od koprive.

Osobe koje se bore sa viškom kilograma, mogu da koriste koprivu koja stvara osećaj sitosti i povoljno utiče na regulaciju telesne težine. Pomaže i pri bržem izbacivanju urina, zbog čega se smatra prirodnim čistačem organizma.

Muškarci mogu da imaju velike koristi od koprive, pošto se ona godinama koristi za lečenje prostate prirodnim putem jer sprečava pojavu malignih tumora na toj žlezdi.

Čaj od koprive je odličan i za osobe koje imaju problema sa polenskom groznicom koja prouzrokuje nekontrolisani svrab, iritaciju, crvenilo očiju i kijavicu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar