Koncert - U inat sedamdeset petoj

Koncert Kornelija - Bate Kovača pod nazivom "U inat sedamdeset petoj" biće održan u ponedjeljak, 8. maja od 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Zabava 04.05.2017 | 19:02
Koncert - U inat sedamdeset petoj
Na programu će biti neke od njegovih najljepših pop pjesama, kao što su "Stanica Podlugovi", "Jedna zima s Kristinom", "April u Beogradu", "Zvao sam je Emili", "Ti si mi u krvi", "Palim se na sving", "Produži dalje", "Milo moje", "Jutro će promeniti sve"…

- Odabrao sam po svom ukusu pjesme koje bi trebalo da se čuju, ali sam, naravno, da bih zadovoljio publiku, vodio računa o tome da to budu dugogodišnje uspješne numere koje su preživele po 30, 35 godina. Takođe, da bih i ja bio zadovoljan, predstaviću i nešto što se nije čulo ranije, znači biće i nekih novih numera, recimo dva muško-ženska dueta koja će biti plasirana, nadam se, za godinu, godinu i po kao deo mjuzikla. Tu sam otkrio dva sjajna ženska vokala, Branislavu Podrumac i iz Sarajeva Aidu Mušanović - kaže Kornelije Kovač za “Blic”.



On dodaje da će na koncertu biti 18 gostiju, od kojih će neki otpjevati po dvije pjesme, a među njima je i zvezda folk muzike Lepa Brena.

- Lepa Brena će pjevati "Pariski lokal" i "Sanjam". Ona sjajno pjeva obje ove moje kompozicije, a ja ne bježim od onoga što sam radio za nekog, pogotovo ako je to kvalitetno interpretirano. I ne očekujem nikakve skandale zbog toga. Ja sam van toga - ističe on.

Od ostalih gostiju publika će moći da čuje Biseru Veletanlić, Željka Joksimovića, Sergeja Ćetkovića, Tanju Banjanin, Mariju Šerifović, Sašu Vasića, Filipa Žmahera, Đorđa Davida, Aleksandru Kovač, Seada Memića Vajtu, Dušana Svilara.

Vokalna grupa "Konstantin" iz Niša izvešće dvije udarne pjesme iz Čolinog repertoara pošto Zdravko Čolić ne može da dođe. Oni će pjevati "Ti si mi u krvi" i "Sonatu" od "Korni grupe".

- Biće i Nikola Rokvić, što je jedna novina jer nikada nisam sarađivao sa mlađim ljudima koji su počinjali sa narodnom muzikom, međutim, otkrio sam da dečko ima veoma lijepe sposobnosti da interpretira popularnu muziku na svoj način, što mene u takvim stvarima najviše interesuje. On će pjevati "April u Beogradu". Sada će ljudi da se pitaju kako će on to. E pa, tako lepo... - navodi poznati kompozitor, i dodaje da nije uspjeo da realizuje prvobitnu zamisao da od Radio Beograda dobije revijski ili gudački ansambl.



Jedan od gostiju na koncertu biće i Žarko Dančuo.

- Interesantno je da smo se Žarko i ja nekada sreli na Opatijskom festivalu, on je izvodio neke moje pjesme, popričali smo i ja mu kažem: "Znaš, ja se selim iz Sarajeva u Beograd", a on me pogleda i kaže: "Pa i ja sam riješio da pređem u Beograd". I tako smo mi došli ovde u isto vrijeme. U to vrijeme je bio "Šlager sezone", i ja napišem pjesmu "Moj profesor", koja je posvećena mom profesoru s muzičke akademije. Žarko je to pjevao, pa smo dobili nagradu žirija... Drago mi je što će i on sada da nastupi.

- Ovako, biće šestoro nas koji ćemo pratiti pjevače i pokušaćemo maksimalno da iznesemo te kompozicije - zaključuje Kovač.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

za dobra stara vremena

05.05.2017 08:56

Dobri, divni Bata Kovač, kompozitor koji je iznjedrio toliko divnih pjesama. Ovaj koncert će sigurno mnoge posjetitelje vratiti u dobra stara vremena, kada se stvarala divna muzika- evergrin, kada su samo kvalitetni pjevači interpretirali sjajne muzičke numere, sa divnim i toplim tekstovima i još ljepšom muzikom.

ODGOVORITE