Entoni, ko je sljedeći na tvojoj listi?!

Poglavica, Evertonov navijač ili prava stvar - Deonte Vajlder?! Ako ne budu ni Kličko ni Fjuri. . .

Ostali sportovi 04.05.2017 | 23:10
Entoni, ko je sljedeći na tvojoj listi?!
Želja šampiona je Tajson Fjuri, voljan je i on, ali niko trenutno ne zna kako na tu ideju gledaju britanske bokserske vlasti, pa ni da li ćemu dozvoliti da se prevremeno vrati u ring posle suspenzije zbog korišćenja kokaina? Vladimir Kličko? Prevelik rizik, premala dobit, ako izuzmemo onu finansijsku. Svi su pritom uvereni da čuveni Ukrajinac okačiti rukavice u klin. Već mu je 41 godina.

Ali ko onda pred Entonija Džošuu? Ko će biti prvi izazivač novog svetskog šampiona?

Ostrvski mediji ostavljaju mogućnost da to budu Fjuri i Kličko, ali pominju još tri imena koja bi mogla da zaintrigiraju Džošuin tim. Što više pobeda - više para. Vole nekad i najbolji da sebi za rivale izaberu nedorasle boksere. Ni Kličko nije bio imun na te kalkulacije. Međutim, neki nivo mora da se zadrži, pa Independent u prvi plan ističe trojicu potencijalnih izazivača.

DEONTE VAJLDER

Šampion u WBC verziji, a borba Džošue i Deontea Vajldera verovatno bi novčano bila najisplativija. Vajlder bi privukao američko tržište. A i dobar je borac. U stvari, možda bismo čak mogli da kažemo da je 31-godišnji borac najkvalitetniji od svih koji su na Džošuinom “meniju“. Nalik Džošui, eksplozivan udarač, visok 201 centimetar, mogao bi tu da mu parira. Bio je na Vembliju sinoć. Odmah uz ring. Već neko vreme se piše da će njegov sledeći rival biti Toni Belju.

DŽOZEF PARKER

Šampion WBO verzije stiže sa Novog Zelanda. Ni izbliza tako atraktivan protivnik kao Vajlder. Ali ni toliko rizičan. Trebalo je da boksuje protiv rođaka Tajsona Fjurija, Hjuija, ali je ovaj drugi morao da otkaže zbog povrede. Šansu bi mogao da dobije baš zato što je vlasnik tog WBO pojasa. Samo on i Vajlder potencijalno donose nove titule Entoniju Džošui. Samo što Džozefu Parkeru niko ne daje realne šanse da ugrozi Džošuu. Inače, Parker je samoanski seoski poglavica, pa ga po funkciji  zovu i Lupesoliai La'auliolemalietoa.

TONI BELJU

Peti kandidat ako računamo i Fjurija i Klička, a treba da da ih računamo. Pomenilo smo ga u pasusu oko Vajldera. Bivši WBC šampion u kruzer kategoriji. Iznenadio je svet savladavši Dejvida Heja u martovskom okršaju u Londonu. Tada mu je i porastao ugled. Realno, borac koji ne bi smeo da predstavlja ama baš nikakav problem za Džošuu. Ali zaradilo bi se, produžio mandat na tronu... Ima vremena za one prave izazove? Nažalost, bokseri često baš tako razmišljaju. O njihovim karijerama brine ista agencija. Toni Belju je veliki navijač Evertona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar