SLS: Partizan sa 3:1 ispratio Kruševljane kući!

Partizan je na svom stadionu sa 3:1 pobedio ekipu kruševačkog Napretka u 33. kolu Superlige Srbije.  Partizan prodisao posle Jankovićevog gola, Napredak igrao 45 minuta! Na kraju, ovacije 10. 000 navijača Marku Nikoliću za pobedu od 3:1.

Fudbal 30.04.2017 | 18:40
SLS: Partizan sa 3:1 ispratio Kruševljane kući!
Strelci za Partizan bili su Marko Janković, Nebojša Kosović i Leonardo dok je počasni gol za Napredak u poslednjoj sekundi meča postigao Filip Kasalica.

Ekipe Partizana i Napretka igrale su dva različita poluvremena. U sporom i nezanimljivom prvom poluvremenu jedno od najvećih uzbuđenja je priredio golman Partizana Kljajić kada je svojim kiksem mogao da "pokloni" gol Ndiajeu iz Napretka.

Drugo poluvreme je počelo brzim i neočekivanim golom crno-belih. Marko Janković je dobro reagovao na odbijenu loptu posle šuta Leonarda, šutnuo je loptu po zemlji i Partizan je došao do prednosti od 1:0. Od tog trenutka se utakmica otvara i ekipe igraju angažovanije.

Igrači Partizana su bili bolji i pritiskali su odbranu Napretka, a najviše problema Kruševljanima je pravio Leonardo. Solidna igra njegove ekipe nagrađena je sa još dva gola, od kojih je jedan postigao i sam iz slobodnog udarca. Kosović je pogodio u 57. a Leonardo u 75. minutu i Partizan je imao sigurnu prednost na 15 minuta do kraja.

Trener Napretka Vuk Rašović je nakon drugog gola Partizana pokušao da poboljša igru u napadu svoje ekipe uvođenjem Filipa Kasalice u igru u 59. minutu, ali je Napredak do kraja golom Kasalice u poslednjim sekundama meča došao tek do 3:1 i ipak upisao poraz u Humskoj.

Partizan sada ima 3 boda prednosti u odnosu na večitog rivala koji ima imperativ pobede protiv Vojvodine na svom stadionu.

Ne može se do gola bez lopte u nogama, ali Napretku je samo u prvom poluvremenu uspevalo da crno-bele drži u stanju fudbalske hibernacije. U nastavku, Marko Janković je udahnuo život Partizanu i domaće poveo do pobede od 3:1 u 33. kolu srpskog šampionata. Uz malo sreće doduše.

Čvrst bedem pred golom Nikole Petrovića je, naime, probijen iz ne toliko opasne akcije Leonarda po desnom krilu i nespretne reakcije Miloša Simonovića. Štoper Napretka je loptu koja bi verovatno završila u Petrovićevom naručju nehotice odbio baš na Jankovićevu nogu u srcu kaznenog prostora. Usledio je rezantan udarac koji je Čarapane bacio na konopce, poništivši sve dobro što su gosti iz Kruševca do tada uradili.

A u prvom poluvremenu su uradili mnogo toga. Trudili su se gosti da loptu drže u nogama, da favorizovanog domaćina drže daleko od gola. Partizan, za razliku od većine drugih utakmica sa superligaškim protivnicima, nije imao punu kontrolu nad zbivanjima na terenu. Jer nije imao ni loptu. Ne više od Napretka.

Istina, nisu izabranici Vuka Rašovića bili posebno konkretni s loptom - verovatno su zbog toga na kraju i platili ceh - ali su uspevali da odguraju crno-bele od potencijalno opasne zone. Veliki posao obavili su gosti u vazdušnim duelima, pa sve Partizanove duge lopte na Leandrea Tavambua pre svih nisu dale nikakav rezultat.

Stoga jedno tiho prvo poluvreme, bez pokušaja Napretka da ugrozi Filipa Kljajića, bez mnogo kreacije u Partizanovoj igri.

Sve se promenilo čim je sudija Vlado Glođović označio početak drugog poluvremena. A i Napredak se prelako predao posle tog Jankovićevog gola umesto da pokuša da uzvrati. Samo deset minuta kasnije, na semaforu je pisalo 2:0. Janković je dugom loptom pronašao Leonarda, on je izbegao ofsajd zamku i poslao pravovremen pas ka Nebojši Kosoviću, a on bio brži od dvojice odbrambenih fudbalera Napretka i suštinski rešio pitanje pobednika.

Lep Leonardov gol iz slobodnog udarca - njegov šesti iz prekida ove sezone, a jubilarni 20. u prvenstvu - bio je samo šlag na tortu. Razlog više da zadovoljni Partizanovi navijači, a bilo ih je 10.000 u Humskoj, opet ovacijama pozdrave sve ono što na crno-beloj strani Topčiderskog brda radi Marko Nikolić.

Što se tiče Napretka, evropska sezona na leto sve više izgleda kao preskupa avantura za Kruševljane. Vojvodina i Mladost su već sedam bodova ispred. I ni utešni gol Filipa Kasalice nije promenio utisak da se Napredak jednostavno prerano predao. 

PARTIZAN - NAPREDAK 3:1 (0:0)
/Janković 47, Kosović 57, Leonardo 75 - Kasalica 91/

Stadion: Partizana;
Gledalaca: Oko 10.000;
Sudija: Vlado Glođović.

Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković (od 78’ Đuričković), Leonardo (od 82’ Mihajlović) - Đurđević, Tavamba (od 54’ Ilić);
Napredak (4-2-3-1): Petrović - Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević - Šljivić, Eskić (od 70’ Šarac) - Alivodić, Markoski (od 60’ Kasalica), Ndiaje - Vukanović (od 78’ Sekidika).

PLEJ-OF – 3. KOLO:

Subota:

Mladost Lučani – Voždovac 2:0 (2:0)
/Bojović 4, Milosavljević 18/

Radnički Niš – Javor 2:0 (1:0)
/Bulatović 20, Noma 67/

Nedelja:

Partizan – Napredak 3:1 (0:0)
/Janković 47, Kosović 57, Leonardo 75 - Kasalica 91/

18.00: Crvena zvezda - Vojvodina

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar