Džošua: Kličko treba da bude uzor svima!

Britanac Entoni Džošua ostvario je najveću pobedu u karijeri savladavši u 11 rundi legendu boksa, Vladimira Klička.

Ostali sportovi 30.04.2017 | 08:45
Džošua: Kličko treba da bude uzor svima!
Pred 90.000 gledalaca na Vembliju viđena je najbolja borba u teškoj kategoriji u poslednjih nekoliko godina, a dvadesetsedmogodišnji Džošua nokautom u 11. rundi došao je do WBA titule i odbranio IBF pojas.

“Želeo bih da se zahvalim 90.000 ljudi na stadionu, ostavili ste svoj ego kod kuće i respektovali ste protivnika, a takođe zahvaljujem se Kličku što je bio deo ovoga“, započeo je Entoni.

“Boksovao sam sa budućim članom kuće slavnih, on je uzor svima po ponašanju na terenu i van njega. Takođe, poštujem i volim svakoga ko uđe u bokserški ring“, rekao je sa puno poštovanja Džošua.

Sa samo 27 godina, Džošua je bio osporavan u nameri da pobedi Klička, jer su mu mnogi predviđali da je suviše rano za njega za ovakav podvig, međutim Britanac ih je sve demantovao.

“Izašao sam i pobedio. Nisam se mučio da u 12 rundi pobedim Klička. Borio sam se srčano i jednostavno ga pobedio, tako ja vidim ovaj meč. Znao sam da je moguće povrediti ga i učio sam to rundu po rundu. Nisam došao da boksujem, već da ga povredim. Uz svo dužno poštovanje, hteo sam da ga povredim“, nastavio je Džošua.

U prve četiri runde bokseri su odmeravali snage, da bi u petoj i šestoj krenule prave varnice. Prvo je Britanac nizom sjajnih udaraca u petoj rundi oborio na “zemlu“ Ukrajinca, da bi potom Kličko u sledećoj uzvratio istom merom.

Bokseri su do desete runde uzeli daha, da bi u 11. aperkatom u bradu Džošua načeo protivnika, a potom serijom udaraca ga završio.

“Malo sam emocijalan, zato što sam znao da su postojali oni koju su sumnjali u mene, ali sam ih opovrgnuo“, završio je Entoni Džošua.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Klicko je legenda

30.04.2017 07:14

Treba ovaj dzosua jos 50 meceva odboksati da stigao KLICKA sumnjam da ce tu normu ispuniti.

ODGOVORITE