Turci i Španci za prvi trofej FIBA Lige šampiona!

Poznati finalisti fajnal fora prvog izdanja FIBA Lige šampiona.  Tenerife na korak do evropskog pehara! Tim sa Kanarskih ostrva savladao Veneciju na svom terenu, gde se zapravo i igra Fajnal-for Fibine Lige šampiona - 67:58.

Košarka 28.04.2017 | 23:54
Turci i Španci za prvi trofej FIBA Lige šampiona!
Imamo finaliste prvog izdanja FIBA Lige šampiona: Banvit i Tenerife!

U prvom meču dana u polufinalu fajnal fora košarkaši Banvita su savladali Monako 83:74, i to nakon što su stigli minus od osam poena sa poluvremena, dok je domaćin završnog turnira, Tenerife, odigrao sigurnu partiju pred svojim navijačima i slavio 67:58.

Pobednik će biti odlučen u nedelju, 30. aprila, u dvorani "Santijago Martin".

Najefikasniji kod turskog predstavnika, koji vodi slovenački stručnjak Sašo Filipovski, bio je Džordan Tiodor sa "dabl-dabl" učinkom 21 poen i 11 asistencija, dok se nekadašnji košarkaš Partizana Edo Murić nije upisao u strelce, ali je imao 3 skoka i 2 asistencije.

Kod poraženih, Džamal Šuler se istakao sa 20 poena.

U drugom meču dana - domaćin nije izneverio očekivanja navijača.

Sigurnom igrom stigli su do velike pobede i prilike da odličnu sezonu, kako u domaćem tako i u evropskom takmičenju, završe osvojenim trofejom i da se tako upišu u istoriju ovog takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tim Abromaitis sa 19 poena, uz to je imao i 9 skokova i 2 asistencije, a dobar doprinos dali su Jorgos Borgis sa 11 i Aron Dornekamp sa 10.

Kada je u pitanju Venecija, samo su Markiz Hajns (13) i Hrvoje Perić (11) bili dvocifreni.

Poznata su imena oba tima koja će u finalu premijernog izdanja Lige šampiona odmeriti snage za evropski pehar. Samo nekoliko časova posle Banvita i košarkaši Tenerifa obezbedili su pravo da se bore za titulu prvog osvajača Fibinog klupskog takmičenja, pošto su na svom terenu savladali Veneciju rezultatom 67:58 (16:21, 24:13, 16:8, 11:16).

Domaćin završnog turnira, ujedno i jedan od finalista, do pobede je stigao furioznom igrom u finišu prvog i na startu drugog poluvremena. Venecija je prikazala dobru i kvalitetnu igru u vrlo kratkom vremenskom rasponu. Ali, onog trenutka kada je Tenerife krenuo šut, gosti iz Italije su stali.

Sve je bilo rešeno u dva velika, snažna naleta. Prvo su Španci napravili seriju 11:1 kojom su okrenuli rezultat i poveli sa 40:32, da bi drugo poluvreme otpočeli sa još 10:0, posle čega su poveli sa 50:34. Venecija je u drugom i trećem kvartalu ubacila tek 21 koš, odnosno samo osam na početku drugog poluvremena.

Sve do kraja utakmice bilo je samo puko odrađivanje posla za jedan od trenutno najboljih timova Španije, pošto je samo održavao razliku do poslednjeg zvuka sirene.

Najefikasniji igrač pobedničkog sastava bio je Tim Abromaitis sa 19 koševa, dok jeMarkiz Hajns imao 13 koševa, četiri skoka i tri asistencije. 

Finalna utakmica igra se u nedelju od 18.15. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar