ITA: Juveu bod u Bergamu, Pjanić heroj i tragičar!

Prvi put posle 14 godine, Atalanta je osvojila bod u duelu sa Juventusom - 2:2 (1:0)! Boginji je uspelo ono što Barsi nije, ali Juventus je nepobediv! Na stadionu Atleti Azuri - 2:2.  

Fudbal 28.04.2017 | 23:27
ITA: Juveu bod u Bergamu, Pjanić heroj i tragičar!
Aktuelni šampion Italije, koji je na najboljem putu da odbrani "skudeto", remizirao je na otvaranju 34. kola Serije A u Bergamu!

Atalanta - Juventus 2:2 (1:0)

Svega je bilo na stadionu "Azuri d'Italija" - domaći su poveli, Juve je preokrenuo, ali je bod Atalanti, prvi put posle 2. februara 2003. godine, osigurao Remo Frojler posle greške reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Ironično, Pjanić je bio jedan od najboljih u gostujućem timu i zabiežio je dve asistencije, ali je njegova neodlučnost u 89. minutu koštala "Staru damu" pobede u Bergamu.

Domaćin je imao više od igre u prvih 45 minuta, što je krunisao vođstvom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Nakon sjajne akcije, lopta se odbila do Alehandra Lopeza, koji je na drugoj stativi pronašao Andreu Kontija za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača na prepunom stadionu.

Crno-beli iz Torina su izjednačili autoglom Leonarda Spicanole u 50. minutu kada je sjajno centrirao reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, a as Atalante nespretno reagovao - 1:1.

Već u narednom napadu, izabranici Masimilijana Alegrija su mogli i do potpunog preokreta, ali je golman domaćina Etrit Beriša odlično odbranio udarac Paola Dibale.

Atalanta se grčevito branila, pokušavali su bjankoneri da stignu do pobjede, ali do 83. minuta nisu uspeli da zatresu mrežu. Tad je Pjanić u "trepavicu" pogodio Danija Alveša za 1:2 i činilo se da će Juventus doći na samo bod od "skudeta".

Ali, kako to često zna da bude u fudbalu, Pjanić se iz junaka pretvorio u tragičara - izgubio je loptu u 89. minutu, a Frojler surovo kaznio njegovu grešku - 2:2.

To je Juventus, to je sila nepobedive ekipe.Tim iz Bergama još jednom je pokazao da s pravom nosi epitet jednog od najvećih iznenađenja u ovogodišnjem prvenstvu Italije. Plesala je Atalanta, uspela ono što Barselona nije u dva meča (da postigne gol protiv Juventusa), ali taj mali poduhvat nije joj bio dovoljan da stigne do pobede. Na stadionu Atleti Azuri: Atalanta - Juventus 2:2.

Jednostavno, Juventus je još jednom pokazao da ima tu nit koja razdvaja odlične i vanserijske ekipe. Uspeo je da okrene rezultat  posle utakmice koja se iz perspektive gostijućih navijača može opisati samo kao solidna. Međutim, na kraju je pravda zadovoljena. Atalanta je nagrađena za hrabrost, kao i činjenicu da je imala svetle momente. I svetao finiš kada je sve ukazivalo da će sila iz Torina da slavi.

Sve je nagoveštavalo veliko iznenađenje u prvom poluvremenu. Atalanta dovoljno hrabra, Juventus nedovoljno motivisan.I onda kulminacija takovg stanja. Dobra kolektivna akcija i pogodak Kontija u 45.minutu.

Međutim Juventus je u nastavku ubrzao ritam. Videlo se da stežu vrat Boginji provincije. Istina, Atalanta nije imala ni sreće. Posle prekida u 50.minutu Spinacola je pogodio sopstvenu mrežu. Bila je to najava onoga što će se desiti. Nije htelo Dibalu, nije uspeo Pjanić posle prekida, ali beskonačna inicijativa morala je da se isplati. Igrao se 83.minut kada je Pjanić.

Kada Juventus okrene protiv papirnatog autsajdera obično do kraja gledamo rutinsko odrađivanje posla. Međutim, Atalanta nije iz tog foldera,   Atalanta je hrabra. Nekoliko puta je Staru Damu spašavao Bufon. Međutim u 89.minutu je kardinalno pogrešio Pjanić i pomogao Freuleru da postavi konačan rezultat.

Atalanta je neporažena od 12.marta. Možda je to dokaz da je zrela za Evropu.

Atalanta je ovim remijem stigla do zlata vrednog boda u trci za plasman u Ligu Evrope. 

Rezultati 34. kola

Atalanta - Juventus 2:2 (1:0)
/Konti 45, Frojler 89 - Spicanola 50, Alveš 83/

Subota (20.45)

Torino - Sampdorija

Nedelja

Roma - Lacio (12.30)

Od 15.00

Bolonja - Udineze
Kaljari - Peskara
Krotone - Milan
Empoli - Sasuolo
Đenova - Kjevo
Palermo - Fiorentina
Inter - Napoli (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 84, Roma 75, Napoli 71, Lacio 64, Atalanta (+1) 64, Milan 58, Inter 56, Fiorentina 55, Torino 48, Sampdorija 45, Udineze 43, Kaljari 38, Kjevo 38, Sasuolo 36, Bolonja 35, Đenova 30, Empoli 29, Krotone 24, Palermo 16, Peskara 14.

Komentari / 0

Ostavite komentar