EL: Efes - Olimpijakos, biće majstorice - 2:2!

Kad je teško - Spanulis! Igra se "majstorica"! Crveno-beli iz Pireja uspeli su da naprave "ribrejk" u Istanbulu i tako su izborili "majstoricu" za odlazak na fajnal for. Briljirao Vasilis Spanulis! Veliki je Olimpijakos, a još veći Bili Spanulis! Ti ga imaš, a on ti se izmigolji iz ruku! Majstorska partija velikana evropske košarke, idemo u majstoricu - 74:62.

Košarka 28.04.2017 | 22:20
EL: Efes - Olimpijakos, biće majstorice - 2:2!
Olimpijakos se nije predao i izborio je peti meč!

Košarkaši Janisa Sferopulosa imali su "do or die" utakmicu u Istanbulu protiv Efesa koji je vodio 2:1 u seriji i imao "meč loptu", ali legendarni kapiten grčkog tima nije dozvolio poraz i obezbedio je "majstoricu" u Pireju koja je zakazana za 2. maj.

Kapiten crveno-belih Vasilis Spanulis briljirao je sa 18 poena (5/10 za tri) i 4 asistencije, pa je tako dao najveći doprinos u pobedi Olimpijakosa 74:62 (14:21, 21:17, 20:16, 19:8).

Efes je utakmicu otvorio neverovatnom serijom 18:6, ali se Olimpijakos neprimetno, kako oni to najbolje rade "mic po mic", primakao turskom predstavniku i vrlo loše poluvreme protiv inspirisanog sastava Velimira Perasovića završio sa samo "minus tri".

Sjajno su ušli u nastavak meča i sa pet uzastopnih pogođenih trojki preko Mancarisa, Papanikolaua, Printezisa i naravno Vasilisa Spanulisa, koji je pogodio dve, uspeli su da uđu u željeni ritam i da "okrenu rezultat", da bi nervozna ekipa Efesa nalazila loša rešenja u napadu i poslednju deonicu počela sa 0:6.

Kada bi Efes promašio "zicer", desio bi se "Vasa" koji je odveo na najveću prednost 68:57 preciznim hicima sa distance i sve je bilo rešeno.

Ipak nas čeka majstorica u dvoboju Olimpijakosa i Anadolu Efesa! Pred ivicom ambisa nalazili su se gosti iz Pireja u paklu dvorane Abdi Ipekči, ali su po ko zna koji put pokazali taj suvi kvalitet - crtu istinskih pobednika onda kada situacija nije nimalo jednostavna! Zato je Olimpijakos izvojevao još jednu herojsku pobedu i vratio četvrtfinalnu seriju nazad u Pirej. Efes - Olimpijakos 74:62 (14:21, 21:17, 20:16, 19:8).

Po dobrom, starom, pravilu, koga zovete kada vam je najteže? Pa, naravno - doktoraBilija Spanulisa! Vanserijski je strelac Vasilis. Neverovatan. Gotovo kao da žarko priželjkuje utakmice poput ove večeras u Istanbulu, kako bi iz rukava izvukao keca i uništio snove protivniku. Imao je Spanulis i u ovom meču nekih ishitrenih šuteva, možda i nekoliko pogrešnih procena. Ali, njemu je sve dozvoljeno. Posebno jer znate da su izuzetno visoke šanse da će vas upravo Kil Bil odvesti do konačnog odredišta!

Strašno veče imao je grčki velemajstor, koje je završio sa 18 poena (5/10 za tri). A svaki od njih bili su neverovatno važni! Pritom, potpuno je umirio svoju igru i sveo broj izgubljenih lopti na minimum. Što nije bio slučaj u trećem meču, kada ih je imao čak osam. 

Sve je počelo na startu drugog poluvremena, kada je započeo surovo da drma Efesovu kulu od karata i na kraju je srušio u svom, prepoznatljivom stilu - hicima za tri poena, pa čak i kada na licu ima protivničku ruku. 

Efes je u ovom meču bio potpuno nemoćan. Mada je fantastično otvorio meč i već u ranoj fazi prve četvrtine stigli do dvocifrenog vođstva (18:8), potom i do rezultata 29:16 sredinom drugog kvartala, sve je otišlo niz reku u drugom delu.

Olimpijakos je zaigrao prepoznatljivu, furioznu odbranu i tako naterao rivala da „stegne“ ruku i uđe u seriju velikih promašaja. A Spanulis je svaku grešku znao da kazni. Trudio seVelimir Perasović da izmeša karte i ubrizga injekciju samopouzdanja svojim pulenima. Ali, kako su minuti prolazili sve je bilo jasnije da je serija bliža petoj utakmici. Efes je posle 41 u prvom ubacio tek 24 poena u drugom poluvremenu. Što je na kraju i donelo konačnu prevagu. 

Vrhunac Efesove nemoći u ovoj utakmici dostignut je na ulazu u poslednja tri minuta utakmice, kada je Tajler Hanikat promašio tri od četiri slobodna bacanja zaredom. Olimpijakos je pre toga, baš zahvaljujući Spanulisu, stigao do opipljive razlike, a njegova asistencija Kemu Birču u finišu utakmice, a nešto ranije i Vangelisa Mancarisa za Efika Grina i trojku iz ugla, označili su kraj za Efes.

Kod Efesa najefikasniji bio je Džejson Grejndžer sa 17 poena, dok su svi ostali imali jednocifrene brojke! Podbacili su gotovo svi - Derik Braun imao je devet, Džedi Osmanosam, Tajler Hanikat četiri, Toma Ertel šest, a Brajant Danston sedam poena. Uz 11 skokova. Ali, sve je to bilo premalo da se rezerviše mesto na F4. Kod OlimpijakosaJorgos Printezis skupio je 11, a Erik Grin 10 poena. 

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - ČETVRTI MEČEVI

Darušafaka - Real Madrid 78:89
/Vanamejker 25 - Ljulj 17/

Anadolu Efes - Olimpijakos 62:74
/Grejndžer 17 - Spanulis 18/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar