EL: Real ne dopušta iznenađenje i ide na F4!

"Kraljevići" sa dva trijumfa u gostima popravili "mrlju" posle poraza pred madridskom publikom i postali treći učesnik fajnal-fora Evrolige za ovu sezonu.  Kralj pokorio Carigrad! Prevelika je snaga madridske garde, Darušafaka časno poginula! Real i drugi put slavio na gostovanju timu Dejvida Blata i tako čekirao kartu za F4.

Košarka 28.04.2017 | 21:00
EL: Real ne dopušta iznenađenje i ide na F4!
Ništa od iznenađenja, Real Madrid ide na fajnal for Evrolige - 3:1!

Madridski tim je zabrinuo navijače nakon slabe partije, brejka i izjednačenja Darušafake na 1:1, ali je tim Pabla Lasa sa dve pobede u Istanbulu "bukirao" karte za fajnal for Evrolige, koji se igra baš u ovom gradu, a protivnik će biti Fenerbahče!

"Kraljevići" su nakon 88:80 u utorak, ovog petka ostvarili još ubedljiviju pobedu rezultatom 89:78 (24:21, 21:17, 27:20, 17:20), a sve je čini se bilo rešeno u uzbudljivoj trećoj četvrtini.

Darušafaka je bila uhvatila priključak na 54:55, ali nakon toga je Real vezao osam poena i održavao tu prednost sve do serije tehničkih grešaka koja je završena i ubacivanjem predmeta domaćih navijača, da bi u poslednji kvartal Real ušao sa "plus 14".

Utišala se i publika, a Real je u laganom ritmu bio pred "potvrdom pobede", da bi potom Vonamejker, Klajburn i Vilbekin napravili seriju 11:0, ali je "klač" ponovo bio Serhio Ljulj koji je položio loptu u koš uz fau i tako zaustavio "crnu seriju" i ubio kratkotrajni entuzijazam koji se na pojavio kod igrača Darušafake.

Upravo je Ljulj bio najefikasniji u sastavu Reala sa 17 poena, a imao je i pet asistencija, dok su po 15 poena zabeležili Trej Tompkins i Entoni Rendolf.

Luka Dončić je imao još jednu dobru partiju sa 11 poena, 7 asistencija i 5 skokova.

Kod domaćina, kao mnogo puta ove sezone, dominirao je Bred Vonamejker sa 25 poena, a dvocifreni su bili još i Skoti Vilbekin (14), Vil Klajburn (11) i Džejms Anderson (10)

Posle Fenerbahčea i moskovskog CSKA, plasman na Fajnal-for Evrolige overio je i madridski Real!

Kraljevski klub slavio je i na drugom gostovanju Darušafaki i to rezultatom 89:78 (24:21, 21:17, 27:20, 20:17), gde je pritom vodio gotovo 35 minuta. To znači da ćemo u polufinalu gledati spektakl u režiji Reala i Fenera. 

Za razliku od prethodnih utakmica, tim Pabla Lasa napravio je ključnu prevagu time što je defanzivno potpuno zaustavio Anta Žižića, a vrlo raspoloženi Bredli Vanamejker nije mogao sve sam. Vanamejker je meč završio sa 25 koševa (1/7 za tri), ali i pet izgubljenih lopti. Imao je, doduše, fantastični plejmejker podršku Skotija Vilbekina i Vila Klajburna, ali je i njihov učinak bio nedovoljan da se popuni velika rupa izostankom adekvatnog broja koševa Anta Žižića, te Džejmsa Andersona, koji je proigrao tek u finišu utakmice, potom i Dairisa Bertansa i Adrijena Moermana. Njih četvorica su iskombinovali tek 26 poena, dok su Vilbekin i Klajburn ubacili 14, odnosno 11 poena. Hrvatski centar imao je tek šest koševa, daleko ispod učinka u prve tri utakmice. 

Real je, jednostavno, ovog puta imao više raspoloženih šuterskih opcija, zato je i vodio glavnu reč gotovo celim tokom utakmice. Čak petorica igrača imala su dvocifrene brojke, od čega je Serhio Ljulj imao 17 koševa, uz pet asistencija, a zatim Trej Tompkisn iEntoni Rendolf po 15 poena. Uključujući i jedno monstruozno zakucavanje u trećem kvartalu.

Luka Dončić je ponovo udelio nekoliko košarkaških lekcija, pošto je na kraju imao 11 poena, sedam asistencija i pet skokova, uz jednu ukradenu loptu. 

Prelomni trenutak utakmice viđen je u završnim trenucima treće četvrtine, kada je sudijska trojka vođena Damirom Javorom imala nekoliko diskutabilnih odluka. Prvo je nad Džejsijem Kerolom sviran upitan faul pri šutu za tri poena, da bi potom Luk Harangodi i klupa Darušafake dobili po tehničku grešku. Kerol je potom ubacio pet slobodnih bacanja, da bi Luka Dončić na dve sekunde pre zvuka sirene iznudio prekršajMarkusa Slotera i ubacio još dva penala. Real je tako za nešto manje od 20 sekundi otišao sa vođstva od sedam poena do rezultata 72:58. 

Gosti su veliki nalet nastavili i u prva dva minuta poslednjeg kvartala, kada je razlika dostigla maksimalnih 16 koševa (77:61), a upravo na talasu ubedljive prednosti priveli meč mirnijem kraju. Mada, Darušafaka je do kraja pokušala na sve načine da se podigne iz nokdauna. Bilo je prekasno...

Traži se još jedan učesnik F4, a njega će dati pobednik duela Olimpijakos - Efes, a uoči večerašnjeg meča u Istanbulu - Turci vode 2:1 u seriji.

Protivnik Reala na F4 biće Fenerbahče koji je u tri meča "tukao" Panatinaikos. Upravo je tim Željka Obradovića prošle godine izbacio Madriđane, ali u četvrtfinalu. Bez poraza.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - ČETVRTI MEČEVI

Darušafaka - Real Madrid 78:89
/Vanamejker 25 - Ljulj 17/

20.15 Anadolu Efes - Olimpijakos

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar