Video: Podvig Đerea - drugi najveći u 2017. godini!

Srpski teniser napravio je senzaciju u Budimpešti i dokopao se najboljeg plasmana na ATP turniru u karijeri.

Tenis 28.04.2017 | 21:50
Video: Podvig Đerea - drugi najveći u 2017. godini!
Laslo Đere blista na turniru u Budimpešti. Mladi srpski teniser plasirao se u polufinale ATP turnira serije 250, nakon što je eliminisao četvrtog nosioca Fernanda Verdaska iz Španije - 2:6, 7:6, 6:2.

Dvadesetjednogodišnji teniser iz Sente uspeo je protiv favorizovanog Verdaska da spasi meč loptu u drugom setu, a potom i da napravi preokret.

On je tako stigao do najboljeg plasmana na ATP turniru u karijeri, i nastavi sa odličnim partijama, nakon što je deset dana ranije u Marakešu, na turniru iste kategorije eliminisan u osmini finala.

"Bio je to zaista težak meč. Bio sam malo umoran na početku meča, ali kako je vreme odmicalo osećao sam se sve bolje na terenu. Padala je kiša i uslovi su bili malo teški za igru, i sve je išlo malo sporije. U drugom setu počeo sam da igram bolje i osetio sam da mogu da pobedim", poručio je Đere posle velikog trijumfa.

Đere je u Budimpešti imao i veliku podršku sa tribina, a domaćine je posebno "kupio" time što im se obratio na mađarskom jeziku.



Laslo Đere je u Budimpešti napravio veliki podvig. On je postao drugi najlošije plasirani igrač sa ATP liste, koji je stigao do polufinala nekog turnira u 2017. godini, a ispred njega samo je Kasper Rud, 208. na svetu, koji je bio među četiri najbolja u Rio de Žaneiru.

Đere, koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, turnir u Budimpešti započeo je kao 184. teniser sveta, a sjajne partije koje pruža u Mađarskoj već sada su ga dovele blizu 150. mesta na ATP listi, što je njegov najbolji renking u karijeri.

On će u polufinalu igrati takođe sa kvalifikantom Aljažom Bedeneom, slovenačkim teniserom koji nastupa za Veliku Britaniju. On je takođe napravio podvig eliminisavši u četvrtfinalu Ivu Karlovića (6:4, 6:3).

Bedene, 68. igrač sa ATP liste, sa Đereom je do sada odigrao samo jedan meč, pre četiri godine na čelindžeru u Banjaluci, i slavio rezultatom 6:1, 7:6.

U drugom polufinalu sastaće se Luka Puj iz Francuske, prvi favorit za titulu, i Italijan Paolo Lorenci, koji je šesti nosilac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar