Tipsa najviše napredovao na svijetu - 457 mjesta!

Najmlađi bi vam posle serije pobeda Janka Tipsarevića u Kini kazali: "Janko objašnjava kako treba da se igra tenis!" I zaista, Tipsarević igra odlično i u svakom meču pokazuje da je razlika u klasi između njega koji je nekada bio osmi na svetu i ostalih tenisera koji igraju čelindžere evidentna.

Tenis 28.04.2017 | 20:40
Tipsa najviše napredovao na svijetu - 457 mjesta!
Janku prema kvalitetu ne zaslužuje da igra na čelindžerima, ali posle tumora, operacija, povreda i oporavaka, prinuđen je da igra na turnirima ovog ranga. Ali ne smeta to srpskom asu.

"Volim da igram na čelindžerima", kazao je jednom prilikom Tipsarević.

On je na početku 2017. osvojio dva trofeja na čelindžerima u Bangkoku, prošle sedmice je bio najbolji u Kini, a u ovoj je stigao do polufinala u Aningu, tako da će imati priliku da izbori plasman u finale i da se bori za novi trofej. U naredne dve sedmice igraće na čelindžerima u Južnoj Koreji.

Da je odličan potez to što igra na čelindžerima, a ne na ATP turnirima, pre svega zbog napretka na listi, govori podatak da je Tipsarević od svih tenisera najviše napredovao za godinu dana. Za 52 nedelje, Janko je sa 528. mesta stigao do 71. pozicije. Dakle, napredovao je za godinu dana 457 mesta!

Iza njega je Huan Martin del Potro koji je za 52 sedmice napredovao za 304 mesta. Sa 337. mesta skočio je na 33. Iako je bio odličan u prethodnom periodu, Janko ne želi da se zaustavi, već hoće da napreduje i dalje.

"Ukoliko budem zdrav, moj cilj je da kraj 2017. dočekam u 30 najboljih tenisera sveta. Ne razmišljam o tome da li sam u 90, 80 ili 70 na listi. Moj cilj je godinu završiti u trideset najuspešnijih", kazao je srpski as.

On je istakao da mu ne smeta što je morao da pređe pola sveta da bi igrao na čelindžerima u Kini.

"Volim da igram u Aziji i zato pre biram da dođem ovde nego da igram čelindžere na šljaci u Evropi. Nebitno mi je da li su turniri iz ATP serije ili čelindžeri. Bitno mi je da sam osvojio dosta poena ovde", kazao je nekadašnji planetarni broj osam.

Tipsarević je istakao da mu dodatnu snagu daje to što u protekle dve sedmice nije izgubio nijedan set.

"Igram ovde bolje nego prošle godine! Srećan sam što sam prošle nedelje odbranio trofej u Ćingdau bez izgubljenog seta. Ova serija turnira će mi dati dosta samopouzdanja pred nastavak sezone", zaključio je Janko.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar