KLS vikend: Zvezda po danu, Partizan sa debitantom!

U subotu će biti odigrano treće kolo Superlige.

Košarka 28.04.2017 | 17:15
KLS vikend: Zvezda po danu, Partizan sa debitantom!
Posle kola obeleženog "večitim derbijem" i dramom u Čačku, najbolji domaći timovi odigraće prvog dana vikenda kompletnu treću rundu KLS.

Superligaška subota počeće u dnevnom terminu, od 15 časova, kada će se u Železniku sastati dva najuspešnija tima prva dva kola. Uz direktan prenos na TV Arena sport, FMP će dočekati Crvenu zvezdu mts, a branilac titule ponovo će nastupiti bez nedeljama odsutnog Stefana Jovića.

Trener branioca titule Dejan Radonjić objasnio je da "roviti" plejmejker još nije počeo da radi sa ostatkom tima, nakon terapija u Minhenu.

"I u ovaj meč ulazimo bez Stefana Jovića koji i dalje nije u trenažnom procesu sa ekipom. Ostali igraći će biti u timu za utakmicu i daće sve od sebe, uprkos opterećenjima lakših povreda koje i dalje imamo. Očekujem veoma težak meč i izuzetno motivisanog protivnika", rekao je šef struke crveno-belih u najavi meča.

Zvezda je u petak, u vreme odigravanja utakmice, trenirala u hali FMP-a, gde je ekipa Dušana Alimijevića u prvom kolu "preslišala" Megu, a zatim je na isti način trijumfovala i u Vršcu.

Dva sata posle tog duela, Spartak će u Subotici tražiti prvu pobedu protiv Borca, koji je u sredu ispustio Mega Leks u poslednjim sekundama četvrte četvrtine.

Nekoliko sati kasnije, od 19.30 časova, Partizan će u hali "Aleksandar Nikolić" ugostiti Dinamik, debitanta u najvišem rangu, na čijoj klupi sedi Miroslav Muta Nikolić. Tim sa Dorćola je u prošlom kolu ostvario prvi, istorijski superligaški trijumf protiv Spartaka.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da se novajlija ne sme potceniti, kao ni bilo koji drugi tim.

"Dinamik je dobro odigrao u prvom delu KLS, na tu ekipu su dodali dva iskusna stranca, što je znak da pokušavaju da nađu svoje mesto među prve četiri ekipe. Imaju kombinaciju vrlo iskusnih igrača sa par igrača koji su željni dokazivanja, trener je vrlo važan deo stručnog štaba reprezentacije, sa puno iskustva. Sve u svemu, respektabilan protivnik", izjavio je šef struke Partizana.

Uoči sutrašnjeg duela, iz Dinamika poručuju da su zadovoljni što su uopšte ušli u Superligu i da će se boriti do kraja prvenstva da postignu što više, u granicama svojih mogućnosti.

"Partizan je institucija i teško je očekivati nešto, ali da se razumemo - ja sam uvek optimista. Ako budemo igrali odbranu dobro, sve je moguće. Vršac je pokazao da mogu ravnopravno da igraju sa njima, pa što ne bismo i mi", izjavio je Miroslav Nikolić u najavi utakmice.

Pretposlednji meč sutrašnjeg kola "zatvoriće" utakmica u Sremskoj Mitrovici, gde će u istom terminu Mega dočekati Vršac.

Ekipa Dejana Milojevića ulazi u taj meč sa skorom 1-1 i sa planom da pre svega igra čvrstu odbranu na svom prvom superligaškom meču na domaćem terenu.

"U prethodnom kolu stigli smo do pobede na teškom gostovanju u Čačku. Na tom meču se pokazalo koliko je bitno da igramo agresivno u odbrani, jer nas je to održavalo kada nas nije išao šut. U subotu igramo prvi meč u Sremskoj Mitrovici posle gostovanja u prva dva kola, a protivnik nam je ekipa Vršca koja je u prvom kolu odigrala sjajan meč na gostovanju protiv Partizana. To nam je pokazatelj da ne smemo nijednog trenutka da se opustimo, jer se utakmice igraju na tri dana i malo je vremena za ispravljanje grešaka. Uz angažovanu odbranu tokom celog meča, verujem da ćemo doći do naše druge pobede u Superligi i tako sebi olakšati poziciju pred duele koji slede", poručio je Milojević.

U petak, dan uoči 3. kola, KLS je ozvaničio i kalendar plej-ofa Superlige, u koji će se plasirati četiri najuspešnija tima i koji će početi 6. juna. Polufinaće će se igrati na dve pobede, a finale na tri.

Parovi 3. kola:

FMP - Zvezda 15 časova (TV Arena sport)
Spartak - Borac 17
Mega Leks - Vršac 19
Partizan - Dinamik 19.30

Tabela: Zvezda 2-0, FMP 2-0, Borac 1-1, Dinamik 1-1, Partizan 1-1, Mega Leks 1-1, Vršac 0-2, Spartak 0-2

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar