EP u Beogradu gledanije od Premijer lige!

Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici u Beodragu, koje je ove godine održano od 3. do 5. marta, oborilo je mnoge rekorde.

Ostali sportovi 02.05.2017 | 10:45
EP u Beogradu gledanije od Premijer lige!
Širom Velike Britanije i Severne Irske, gde je takmičenje prenosio Bi-Bi-Si, gledanost je bila dvostruko veća u odnosu na Prag 2015. godine.

Tokom šampionata ljudi u Velikoj Britaniji više vremena su provodili gledajući “kraljicu sportova“ nego Premijer ligu.

Zabeležen je porast od 16 odsto u satima praćenja atletike u Beogradu, a broj emitovanja događaja u svim oblicima – uživo, odloženo, reprize i najzanimljiviji momenti – uvećao se za 4,9 procenata u odnosu na prvenstvo u Pragu.

“Brojke iz Beograda dokazuju da idemo u dobrom pravcu i dale su nam potrebnu motivaciju da i sledeće prvesntvo u Glazgovu učinimo nezaboravnim, kako bismo bili svedoci još većeg porasta gledanosti. Raduje me što smo posle urađenih analiza dobili rezultate da je najveći procenat gledalaca između 25 i 49 godina starosti. Ipak, još uvek moramo da radimo i napredujemo kako bismo pridobili i mlađu publiku, onu od 15 do 24 godine“, rekao je predsednik Evropske atletike Sven Arne Hansen.

Značajan porast gledanosti zabaležen je u skandinavskim zemljama, kao i u baltičkim.

Ukupno 511 sati ovogodišnjeg programa prenosilo je čak 29 nacionalnih evropskih emitera, kao i pan-evropskih u periodu od šest dana, od početka pa do tri dana posle završetka.

“Pre početka prvenstva u Beogradu saopštili smo da je 25 evropskih emitera zainteresovano da prenosi takmičenje, ali na kraju ih je bilo 29. Tada smo rekli da očekujemo 330 časova časova programa uživo, a bilo ih je čak 390.“, istakao je Hansen.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar