''Most'' istupio iz Vlade Hrvatske

Predsjednik Hrvatskog sabora i ''Mosta'' Božo Petrov najavio je u petak da će svi Mostovi ministri dati ostavke kako bi pokazali da im nije stalo do fotelja nego do hrvatskog Ustava.

Region 28.04.2017 | 15:45
''Most'' istupio iz Vlade Hrvatske
"Mi više nismo dio ove vlade", kazao je Petrov u Hrvatskom saboru, javila je Hina.

Ocijenio je i da se premijer Andrej Plenković, koji je u četvrtak smijenio trojicu Mostovih ministara, pokazao da se ne drži Ustava, demokratskih vrijednosti ni parlamentarne demokratije.

Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu, kazao je Petrov, pozvavši Plenkovića da dokaže kako ima parlamentarnu većinu.

Najavio da će se u Saboru najprije raspravljati o smjeni ministra finansija Zdravka Marića, a tek potom o smjeni predsjednika Sabora ukoliko dođe takav zahtjev.

"Mi želimo raspraviti i pokazati ko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji se način dogodila afera Agrokor", kazao je Petrov.

Klub HDZ-a ranije je najavio da će u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenom Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora.

HDZ-ovi zastupnici uvjeravaju da sve ide glatko, no ne žele otkriti ko će podržati tu smjenu.

Hina navodi kako posjeduje informacije da će smjenu, pored HDZ-ovih vijećnika, podržati zastupnici manjina, njih osam, HDSSB-ov Josip Salapić, Darinko Dumbović iz Reformista, bivši HSS-ovac Branko Hrg, te Kazimir Varda.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dobar potez

28.04.2017 15:15

Bravo! Pokazite blentavom narodu da vam nije stalo do fotelja nego do promjena.

ODGOVORITE
Name

Milija

28.04.2017 17:55

Most je svoju ulogu odigrao, vrijeme je sa odu.